+387 51 247 100 , бесплатна инфо линија 0800 50 116 callcentar@elektrokrajina.com
Izaberite stranicu

Бања Лука, 22.12.2017. године

Управа „Електрокрајине“ је поводом завршетка пословне 2017. године уприличила традиционални Новогодишњи пријем за руководне и надзорне органе, пословне партнере и медије који прате наше пословне активности.

Директорица Сека Кузмановић је у обраћању колегама и гостима указала да „Електрокрајина“ ову годину завршава са побољшањем пословних параметара, што се огледа кроз наставак смањења дистрибутивних губитака и очување високог нивоа наплате електричне енергије.

Што се тиче финансијских резултата, директорица је изразила очекивање да ће предузеће 2017. годину завршити са укупним приходима и нето добити већим него у претходној години.

Нагласила је да „Електрокрајина“ највећу пажњу посвећује задовољењу потреба купаца што потврђује сталним инвестицијама, прије свега у санацију и изградњу дистрибутивне мреже, за шта је у прва три квартала издвојено више од 12 милиона КМ.

Када је ријеч о плановима предузећа у 2018. години, истакла је организациону промјену кроз формирање нове двије радне јединице – Челинац и Шипово, које су до сада пословале као пословнице у оквиру већих електродистрибуција – Бање Луке и Мркоњић Града.

„Вјерујемо да ће ова реорганизација омогућити ефикасније пословање предузећа како на подручју нових радних јединица тако и на простору електродистрибуције из којих су издвојене“, казала је Сека Кузмановић.

DSC 6880

Друга новост се тиче почетка трогодишњег инвестиционог циклуса који је уговорен са Европском банком за обнову и развој (EBRD), а односи се на модернизацију дистрибутивне мреже и инсталацију још 30.000 паметних бројила, што ће значајно унаприједити услугу према купцима, као и пословне резултате предузећа.

Директорица Сека Кузмановић је, у име Управе и колектива „Електрокрајине“, свим присутнима зажељела срећну Нову годину и предстојеће празнике, изражавајући увјерење да ће и у 2018. наставити успјешну сарадњу.