+387 51 247 100 , бесплатна инфо линија 0800 50 116 callcentar@elektrokrajina.com
Izaberite stranicu

Директор „Електрокрајине“, Драган Чавић, један је од добитника престижног признања „Капетан Миша Анастасијевић“ за допринос у привредном стваралаштву Републике Српске.

Организатор манифестације, агенција „Медија инвент“ из Новог Сада, је најбољим привредницима, предузећима, установама и осталим субјектима у Српској, награде уручила 8. децембра 2023. године у просторијама Привредне коморе РС у Бањалуци.

На додјели признања је истакнуто да је „Електрокрајина“ у непуних пет година Чавићевог мандата успјешно прошла процес потпуне реорганизације и реструктурирања, да би од 2021. године почела пословати на новим основама, као вертикално интегрисани оператор дистрибутивног система.

Како је указано, са наведеним процесима је увелико унапређена структура радне снаге која је сада потпуно фокусирана на техничке секторе у правцу задовољења потреба корисника и развоја дистрибутивног система. 

„Електрокрајина“ је у досадашњем мандату Чавића инвестирала више од 120 милиона КМ у дистрибутивну мрежу и друге развојне пројекте. Изграђено је и санирано око 2.000 километара водова и 550 трафостаница.

У циљу побољшања социјалног статуса запослених и спречавања одлива дефицитарног стручног кадра, просјечна нето плата радника у „Електрокрајини“ је од марта 2019. до октобра 2023. године повећана са 986 КМ на 1.495 КМ, односно 52 одсто.

Директору Чавићу уручење престижног признања „Капетан Миша Анастасијевић“

Поред директора Чавића, признањa у области привреде добили су и челници предузећа: „Сава“ Бијељина, „Путеви РС“, „Бањалучка пивара“, „Витаминка“ Бањалука, „Хемофрам“ Бањалука, „Босна монтажа“ Приједор и „Моја апотека“ Бањалука.

Награде у осталим областима додјељене су министру за научнотехнолошки развој и високо образовање РС Жељку Будимиру, директорици Агенције за високо образовање РС Биљани Војводић, директорици Народног позоришта РС Дијани Грбић, глумцу и продуценту Тихомиру Станићу, директору Подручне привредне коморе Бањалука Горану Рачићу, новинару и публицисти Томи Марићу, одговорном уреднику „Еуро Блица“ Синиши Тркуљи, директору Адико банке Бањалука Срђану Кондићу и начелнику општине Шамац Ђорђу Милићевићу.

Признања су уручена у оквиру пројекта „Пут ка врху“ који је настао 2000. године као процес градње љепше слике српског народа источно и западно од Дрине, саопштено је из „Медија инвента“.