+387 51 247 100 , бесплатна инфо линија 0800 50 116 callcentar@elektrokrajina.com
Izaberite stranicu

Бања Лука, 15.05.2018. године

„Електрокрајина“ је у првом тромјесечју 2018. године смањила дистрибутивне губитке на 16,3 одсто, што је најнижи сезонски ниво у послијератној историји овог предузећа.

„Електрокрајина“ је дистрибутивне губитке у прва три овогодишња мјесеца у односу на исти лањски период снизила за 1,8 процентних поена, док су у поређењу са 2012. годином нижи за чак 8,6 процентних поена.

Сека Кузмановић, директорица „Електрокрајине“, каже да је вишегодишњи тренд пада дистрибутивних губитака резултат успјешне реализације мјера које се одвијају у два правца.

„Један дио мјера представљају намјенске инвестиције у реконструкцију дистрибутивне мреже, са акцентом на измјештање мјерних мјеста из објеката потрошње, док други дио чине  системске контроле на откривању и санкционисању неовлаштене потрошње електричне енергије“, истиче Сека Кузмановић.

Највеће електродистрибутивно предузеће у РС је у првом кварталу реализовало инвестиције у износу од 3,4 милиона, првенствено у изградњу и санацију 52 километра дистрибутивне мреже и 19 трафо-станица.

Радници „Електрокрајине“ су у обрачунском периоду открили 94 случаја неовлаштене потрошње електричне енергије у вриједности од 157.460 КМ. Подсјећамо да крађа електричне енергије представља кривично дјело са запријећеном казном затвора и новчаном казном за починиоце.

Родољуб Топић, извршни директор за економске послове „Електрокрајине“, изјавио је да ово предузеће и у 2018. години чврсто држи курс позитивног пословања.

„Укупни приходи предузећа у прва три мјесеца износили су 66,5 милиона КМ, док је нето добит задржала лањски ниво од 5,4 милиона КМ, с тим да смо пословни добитак повећали за 700.000 КМ“, истакао је Топић.