+387 51 247 100 , бесплатна инфо линија 0800 50 116 callcentar@elektrokrajina.com
Izaberite stranicu

Рибник, 21.09.2014. године

Зависно предузеће „Електрокрајина“ а.д. Бања Лука данас је у Превији код Рибника озваничила почетак грађевинских радова на изградњи новог објекта Пословнице предузећа у Рибнику.

Почетак радова свечаним откривањем плоче озваничили су директорица „Електрокрајине“ Сека Кузмановић и предсједник Народне скупштине Републике Српске Игор Радојичић.

{loadposition ribnik}

„Електрокрајина“ ће инвестицију у изградњу новог модерног објекта бруто грађевинске површине од 260 метара квадратних реализовати из властитих средстава у износу већем од 200.000 КМ. Извођач радова је предузеће „Зидарт“ из Мркоњић Града, а рок за завршетак радова је фебруар 2015. године.

Директорица „Електрокрајине“ је присутне званице упознала да је приоритет предузећа у протеклом периоду био стварање услова за стабилно и сигурно снабдијевање потрошача електричном енергијом кроз развој дистрибутивне мреже.

„Реализацијом основних задатака на смањењу дистрибутивних губитака и повећању нивоа наплате електричне енергије „Електрокрајина“ је побољшала своје пословне резултате. Тиме смо отворили простор и за улагања у набавку нових камиона и радне маханизације, као и изградњу нових објеката предузећа у складу са приоритетима и потребама“, истакла је Кузмановићева.

Она је најавила да ће „Електрокрајина“ у наредних мјесец дана положити и камене темељце за изградњу нове Пословнице предузећа у Челинцу и пословне зграде „Електродистрибуције“ у Прњавору.

Предсједник Народне скупштине РС је „Електрокрајини“ јавно одао признање зато што је на подручју Крајине у овој области много урађено.

„Овдје је врло много урађено, с обзиром на стање мреже које је затечено након ратних разарања. Овдје је требало повезати терен који је разруђен и много уложити“, додао је Радојичић.

Према његовим ријечима, циљ је да „Електрокрајина“ постане велики инвеститор, да улаже у своје нове производне потенцијале, у дистрибутивну мрежу и да дугорочно буде један од генератора развоја Републике Српске.

„Стога, сваки нови објекат је један корак напријед у ономе што видим као будућу мисију Електропривреде РС“, истакао је Радојичић и додао је стратешко опредијељење власти РС да ова компанија не иде у приватизацију, него да, напротив, у будућности буде генератор великог развоја енергетског сектора.

Министар индустрије, енергетике и рударства РС Жељко Ковачевић, који је присуствовао свечаности, оцијенио је да „Електрокрајина“ успјешно остварује постављене циљеве и задатке у корист потрошача електричне енергије.

Горан Савић, начелник општине Рибник, изразио је задовољство што су општина и радници локалне електродистрибуције дочекали да се на Дан и Крсну славу општине Рибник почне градити нови далеко условнији објекат Пословнице.