+387 51 247 100 , бесплатна инфо линија 0800 50 116 callcentar@elektrokrajina.com
Izaberite stranicu

Бања Лука, 09.03.2016. године

Предузеће је набавило још 26 нових теренских и путничких возила која су расподјељена радним јединицама.

У набавку 16 теренских возила „Лада“ и 10 путничких возила „Шкода“ уложено је око 600.000 КМ.

Подјели возила присуствовали су чланови Управе и Надзорног одбора „Електрокрајине“, представници Одбора за ревизију и Одјељена интерне ревизије, те руководиоци радних јединица.

Овом набавком се приводи крају највећи инвестициони циклус у обнову радне механизације и возног парка „Електрокрајине“ у задњих неколико деценија. Наиме, у периоду од марта 2014. године до марта 2016. године купљено је 109 нових моторних возила у вриједности од 5,24 милиона КМ.

 

{loadposition motornavozila}

 

У Управи „Електрокрајине“ истичу да је ова значајна инвестиција реализована из потребе стварања услова за ефикасније и економичније пословање предузећа, те у циљу побољшања безбједности и услова за рад запослених.

Истичу да ће се набавком нових возила замијенити дотрајала возила чија је просјечна старост око 30 година, са чиме им је одавно истекао радни вијек.

„Са новим возилима ћемо наредних година направити значајне уштеде у потрошњи горива и смањењу трошкова за поправке. Нова теренска возила и модерна радна механизација, такође, омогућавају далеко ефикаснији рад на терену и бржи излазак у сусрет потребама наших купаца електричне енергије“, истакла је Сека Кузмановић, директор „Електрокрајине“.