+387 51 247 100 , бесплатна инфо линија 0800 50 116 callcentar@elektrokrajina.com
Izaberite stranicu

Бања Лука, 27.12.2016. године

Управа “Електрокрајинеје крајем 2016. године уприличила новогодишња дружење са руководним и надзорним органима предузећа, као и за пословне партнере и представнике медија који прате наше пословне активности.

Сека Кузмановић, директорица „Електрокрајине“, је у пригодном обраћању гостима казала да предузеће на окончању још једне пословне године жели свима да се захвали на успјешној сарадњи.

Она је истакла да је највеће дистрибутивно предузеће у Републици Српској и у 2016. години наставило са трендом унапређења пословно-финансијских резултата, што се види кроз неколико најважнијих показатеља.

„Наставили смо са смањењем дистрибутивних губитака провођењем сталних активности на реконструкцији дистрибутивне мреже, измјештању мјерних мјеста, увођењу даљинског очитавања потрошње и откривању неовлаштене потрошње. Са сигурношћу могу рећи да ће „Електрокрајина“ 2016. годину завршити са дистрибутивним губицима испод некада незамисливих 14 одсто, што је уједно нови позитиван рекорд у историји овог предузећа“, нагласила је Кузмановићева.

Elektrokrajina prijem  foto A Cavic 0042

 

Као други важан показатељ пословања навела је висок ниво наплате који је константно током године прелазио 100 одсто, укључујући наплату потраживања по склопљених репрограмима и нагодбама путем медијације.

Што се тиче финансијских резултата, у Управи „Електрокрајине“ процјењују да ће 2016. завршити са приходима и нето добити нешто већим него у 2015. години.

Напомињу, такође, да је предузеће појачала инвестиционе активности кроз улагање 15,6 милиона КМ у првих девет мјесеци протекле године, прије свега у санацију и изградњу дистрибутивне мреже.

Значајна средства су уложена и у набавку нове механизације и изградњу репрезентативног објекта „Електродистрибуције“ Прњавор, а све у циљу креирања услова за ефикасније и економичније пословање, као и унапређење услуга према купцма.

Директорица „Електрокрајине“ је са поносом информисала госте да ће то предузеће током 2017. године свечано обиљежити велики јубилеј – 70 година од оснивања.

„Што се тиче пословних активности, крајем јануара или почетком фебруара ћемо потписати уговор са Европском банком за обнову и развој, вриједан 15 милиона евра. Ријеч је о повољном кредитном аранжману за потребе реконструкције и модернизације 30.000 мјерних мјеста у сљедеће три године на подручју цијеле „Електрокрајине““, нагласила је Сека Кузмановићева.

Она је, у име Управе и свих запослених, свим гостима зажељела срећну Нову годину и јануарске празнике, уз очекивање да ће „Електрокрајина“ и у 2017. наставити утабаним путем развоја.