+387 51 247 100 , бесплатна инфо линија 0800 50 116 callcentar@elektrokrajina.com
Izaberite stranicu

Прњавор, 30.09.2016. године

“Електрокрајина“ је, у присуству великог броја званица и гостију, свечано отворила новоизграђени пословни објекат Радне јединице Прњавор.

Зграду су, свечаним пресијецањем врпце, отворили Сека Кузмановић, директорица „Електрокрајине“, Жељко Ковачевић, в.д. генералног директора „Електропривреде РС“, и Миленко Савановић, министар рада и борачко-инвалидске заштите у Влади РС.

Модерни објекат на три етаже и више од 660 квадратних метара корисне површине, поред просторија за раднике и архиву, има услужни центар који ће сервисирати потребе 17.800 купаца са подручја Прњавора.

Прва фаза инвестиције која је реализована вриједна је око 760.000 КМ, док се укупна инвестиција са потпуним опремањем и спољним уређењем новог објекта, те адаптацијом сусједног објекта за теренске раднике на овој локацији, предвиђа у износу од 1,3 милиона КМ.

Директорица „Електрокрајине“ је у обраћању гостима казала да је ово предузеће у досадашњем дијелу године реализовало 70 одсто планираних инвестиција у дистрибутивну мрежу, изржавајући очекивање да ће до краја године план бити извршен у потпуности.

Истакла је да је побољшање пословно-финансијских резултата предузећа у протеклом периоду омогућило реализацију инвестиције у Прњавору која је финансирана из властитих средстава предузећа.

Као основни разлог градње новог пословног објекта у Прњавору навела је потребу обједињавања свих организационих јединица РЈ Прњавор на једном мјесту, поготово што је постојећи објекат дотрајао и неуслован за рад и адекватан пријем купаца. 

„Још 80-тих година прошлог вијека купљено је ово земљиште са намјеном дислокације пословне зграде и смјештаја свих објеката и радника на једној локацији. Зато сам поносна што данас, након 30 година од те идеје, отварамо модерни објекат „Електродистрибуције“ Прњавор“, истакла је Сека Кузмановић.

{loadposition prnjavor2}

Радост због новог објекта нису крили ни запослени у РЈ Прњавор. Руководилац Одјељења за правне и опште послове Тања Козаревић каже да ће јој нови пословни простор увелико олакшати рад.

„Овдје ћу поред мира имати и архиву, те нову опрему, што ће допринијети да будем ефикаснија на послу“, казала је Козарићева.

В.д. генералног директора „Електропривреде РС“ Жељко Ковачевић је честитао Управи „Електрокрајине“ на реализованој инвестицији, указујући да су радници и купци у Прњавору послије дуго времена добили репрезентативан објекат.

Ковачевић је, такође, нагласио да је „Електрокрајина“ у својим пословним активностима и планираним инвестицијама увијек имала подршку Матичног предузећа у Требињу, наводећи да ће тако бити настављено и у будућем периоду.

Министар Савановић је рекао да је изградња објекта у Прњавору показатељ доброг пословања и развојне визије менаџмента „Електрокрајине“, као и подршке које то предузеће има од стране Владе РС.

Свечаности у Прњавору присуствовали су и министар за економске односе и регионалну сарадњу РС Златан Клокић, чланови Надзорног одбора и Одбора за ревизију „Електрокрајине“, радници РЈ Прњавор и представници локалне заједнице.