+387 51 247 100 , бесплатна инфо линија 0800 50 116 callcentar@elektrokrajina.com
Izaberite stranicu

Бања Лука, 25.05.2018. године

„Електрокрајина“ је данас свечано обиљежила почетак радова на изградњи пословог објекта предузећа у Крупи на Врбасу.

Таблу пројекта свечано су открили директорица Сека Кузмановић и министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Миленко Савановић.

Сека Кузмановић је у обраћању присутнима казала да „Електрокрајина“ у 2018. години наставља са унапређењем пословних резултата, што отвара све већи простор за улагања, прије свега у развој електродистрибутивне мреже, али и обнову радне механизације и изградњу пословних објеката.

Изјавила је да пројекат у Крупи на Врбасу предвиђа изградњу пословно-административног објекта и помоћног објекта са складишним и гаражним простором укупне површине 375 метара квадратних. У пословном кругу предвиђен је паркинг и манипулативни простор за радну механизацију, као и складишни простор на отвореном.

Радници у Крупи на Врбасу су свих протеклих година радили у неусловним просторијама, прво у дотрајалном монтажном објекату, а онда у изнајмљеним канцеларијама.

„Радници ће у новим просторијама добити неупоредиво боље услове за рад што ће придонијети максимизирању продуктивности и ефикаснијем пружању услуга купцима“, казала је Сека Кузмановић.

Вриједност грађевинског дијела пројекта износи 450.000 КМ, док ће укупна инвестиција са унутрашњим опремањем објеката и уређењем пословног круга премашити 600.000 КМ.

Министар рада и борачко-инвалидске заштите РС Миленко Савановић изјавио је да „Електрокрајина“ покрива готово половину територије РС у опслуживању електричном енергијом.

„Њихова развијеност, обнављање и инвеститање у нове објекте знатна је и видна, те је дошла до пуног изражаја са овим менаџментом који успјешно ради и води ово зависно предузеће“, поручио је Савановић.

Како је казао, „Електрокрајина“ са актуелним руководством биљежи најмање дистрибутивне губитке, „што најбоље говори о способности и одговорности овог предузећа“.

„Влада Републике Српске то препознаје и подржава га“, истакао је Савановић.
Драган Мијатовић, руководилац рејона Крупа на Врбасу, рекао је да ће радницима много значити нови објекат, те им дати вјетар у леђа у даљем радном ангажману.

„Добри резултати произилазе из повољних услова за рад и добрих инвестиција, а у овом рејону се доста инвестирало и у дистрибутивну мрежу, казао је Мијатовић.

Свечаности је присуствовало више посланика Народне скупштине РС и други гости.