+387 51 247 100 , бесплатна инфо линија 0800 50 116 callcentar@elektrokrajina.com
Izaberite stranicu

Оштра Лука, 30.03.2018. године

“Електрокрајина“ је у Оштрој Луци свечано обиљежила почетак радова на изградњи расклопне трафо-станице 20 kV.

Почетак радова, откривањем табле пројекта, озваничили су Сека Кузмановић, директорица „Електрокрајине“, и Драган Станар, начелник општине Оштра Лука.

Оштра Лука - уручење грађевинске дозволе

Сека Кузмановић је у обраћању присутнима казала да је ово предузеће у прошлог години остварило напредак у свим важним сегментима пословања, од смањења дистрибутивних губитака, повећања нивоа наплате, до раста прихода и профита.

Она је истакла да су разлози за изградњу расклопнице у Оштрој Луци вишеструки, од потребе веће поузданости и квалитета у снабдијевању купаца електричне енергије са овог подручја до омогућавања одређеног степена електроенергетске аутономије општине.

„Расклопница ће омогућити квалитетније напајање подручних трафо-станица са далеко мањим бројем испада из погона. То подразумијева уградњу селективне заштите, тако да ће за случај квара на 20 kV мрежи, испадати из погона само нужни дио, а не комплетна мрежа, као што се до сада дешавало“, казала је Сека Кузмановић.

Указала је, такође, да се са овим објекатом стварају предуслови да „Електродистрибуција“ Приједор у Оштрој Луци потенцијално отвори пословницу са којом би била ближа и ефикаснија у услуживању потрошача из ове општине.

Инвестиција у грађевинске и електромонтажне радове на РТС Оштра Лука износи 465.000 КМ.

Драган Станар је нагласио да је изградња расклопне трафо-станице веома битан догађај за ову општину јер ће снабдијевање електричном енергијом становника бити стабилније.

Оштра Лука - откривање табле пројекта

Свечаности је, поред руководства „Електрокрајине“ и челника општине Оштра Лука, присуствовало неколико народних посланика из ове регије и друге званице.