+387 51 247 100 , бесплатна инфо линија 0800 50 116 callcentar@elektrokrajina.com
Izaberite stranicu

Бања Лука, 19.04.2017. године

 „Електрокрајина“ и „Поште Српске“ су данас у Бањој Луци свечано промовисали поштанску марку са мотивима јубиларних 70 година рада и постојања „Електрокрајине“.

Сека Кузмановић, директорица „Електрокрајине“, се тим поводом захвалила Управи „Пошта Српске“ што су разумјели значај јубилеја који обиљежавамо у 2017. години и изашли нам у сусрет издањем посебне поштанске марке.

Посебну захвалност је изразила ауторима дизајна поштанске марке и визуелног идентитета јубилеја, Јелени Грубор и Владимиру Клепићу са Академије умјетности Универзитета у Бањој Луци, као и проф. др Луки Кецману, проректору Универзитета, који је подржао овај пројекат. 

Подсјетила је на пут „Електрокрајине“ од оснивања 22. априла 1947. године под именом „Електрично предузеће“ Бањалука, па све до данашњих дана када је израсло у највеће електродистрибутивно предузеће у Републици Српској.

{loadposition marka}

Сека Кузмановић је нагласила да се предузеће развија у модеран пословни систем, усмјерен према развоју дистрибутивне мреже и задовољењу потреба купаца електричне енергије, те унапређењу пословних и финансијских резултата.

„Електрокрајина протеклих 10 година остварује позитиван финансијски резултат, одржава висок степен наплате електричне енергије, те константно смањује дистрибутивне губитке који су у 2016. снижени на најнижи послијератни ниво од 13%“, казала је Сека Кузмановић.

Јасминка Кривокућа, директорица „Пошта Српске“, је истакла да то предузеће редовно прати јубилеје који се односе на историјске, спортске, културне и друге догађаје, па да су тако препознали и значај јубилеја „Електрокрајине“.

„Поштанске марке су најбољи амбасадор Републике Српске и представљају трајну вриједност“, оцијенила је Кривокућа.

Тираж поштанске марке, у апоенима од 0,90 КМ, је 10.000 комада. Издање прати и пригодан „коверат првог дана“ у тиражу од 300 комада.

Промоцији поштанске марке присуствовали су чланове Управе „Електрокрајине“, представници „Пошта Српске“, затим, Лука Кецман, проректор Универзитета у Бањој Луци и аутори дизајна поштанске марке и визуелног идентитета јубилеја са Академије умјетности.