+387 51 247 100 , бесплатна инфо линија 0800 50 116 callcentar@elektrokrajina.com
Izaberite stranicu

Бања Лука, 09.03.2015. године

ЗП „Електрокрајина“ а.д. Бања Лука је и у 2015. години наставила са инвестицијама у обнову радне механизације предузећа кроз реализацију набавке 21 возила укупне вриједности од око 1,3 милиона КМ.

Радним јединицама „Електрокрајине“ данас су у складу са исказаним потребама и приоритетима, расподјељена нова возила: по један трактор „John Deere“ и велики камион „Iveco Trakker“ са дизалицом и приколицом, по два „Iveco Daily“ теретна возила са корпама и два мања камиона са дизалицама и полуприколицама, те 15 путничких возила „Hyundai“.

Свечаном уручењу кључева нових возила присуствовали су Управа и Надзорни одбор, предсједник Одбора за ревизију, директор Одјељења интерне ревизије, руководиоци радних јединица и предсједник Синдиката радника „Електрокрајине“.

Задњом набавком је заокружен највећи инвестициони циклус у обнову и модернизацију возног парка и радне механизације у вишедеценијској историји „Електрокрајине“, а који је започет током прошле године у којој су купљена 62 нова возила у вриједности од 3,34 милиона КМ.

Двије трећине укупне инвестиције је финансирано из властитих средстава предузећа, а једна трећина из кредитних средстава.

„Ова значајна инвестиција је реализована из потребе стварања услова за ефикасније и економичније пословање предузећа, те у циљу побољшања безбједности и услова за рад запослених. Набавком нових радних машина замијенићемо дотрајала возила чија је просјечна старост око 30 година, са чиме им је одавно истекао радни вијек“, изјавила је Сека Кузмановић, директор „Електрокрајине“.