+387 51 247 100 , бесплатна инфо линија 0800 50 116 callcentar@elektrokrajina.com
Izaberite stranicu

Бања Лука, 09.10.2015. године

Актив добровољних давалаца крви „Електрокрајине“ је 9. октобра, у сарадњи са Заводом за трансфузијску медицину Републике Српске, у просторијама Радне јединице Бања Лука организовао традиционалну хуманитарну акцију у којој је прикупљено око 100 доза крви.

Вукашин Ћирић, предсједник Актива, казао је да се акцији одазвало 160 радника предузећа, али да из здравствених и других разлога сви заинтересовани нису могли дати крв.

Он је указао да због важних теренских послова у акцији нису могли учествовати радници „Електродистрибуције“ Мркоњић Град, због чега ће они ту своју људску дужност обавити нешто касније у служби Завода за трансфузијску медицину.

Такође, како додаје, поједине радне јединице су самостално организовале мање акције у локалним службама за трансфузију, тако да процјењује да ће овај мјесец крв дати укупно 140 радника „Електрокрајине“.

{loadposition DDK}

Рајна Шиндрак, радница из Бање Луке, се оваквим акцијама одазива редовно и већ је 34. пут дала драгоцјену течност која може спасити нечији живот.

„Много значи осјећај када дајете крв и знате да ћете тим чином некоме помоћи“, истиче она и апелује на младе колегице да се одазову на будуће акције.