+387 51 247 100 , бесплатна инфо линија 0800 50 116 callcentar@elektrokrajina.com
Izaberite stranicu

Бања Лука, 09.09.2016. године

Радници „Електрокрајине“ прикупили су 144 дозе крви у традиционалној акцији коју је 9. септембра у просторијама РЈ Бањалука организовао Актив добровољних давалаца крви који дјелује у оквиру Синдиката предузећа.

Вукашин Ћирић, предсједник Актива, казао је да је у акцији учествовало више од 170 радника.

„Задовољни смо одзивом на акцију поготово што се одржала нешто раније у односу на претходне које су биле у октобру. На сам дан акције прикупљена је 131 доза крви, док су 13 доза радници дали у заводима за трансфузију на њихов позив“, напоменуо је Ћирић.

За Радислава Стојановића, радника Пословнице Котор Варош, ово је био јубиларни 20. пут да је даривао драгоцјену течност.

„Сваки пут када могу дарујем крв. Ради се о догађају од великог значаја јер се тим чином спасава нечији живот“, казао је Стојановић.

Слободан Јанковић из РЈ Градишка, који је даривао крв 13. пут, поручио је да ће се акцијама одазивати докле год му здравље дозволи.

„Једна доза крви нама ништа неће одузети, а болесницима којима је потребна ће значити све“, истакао је Јанковић.

{loadposition ddk2016}

Милану Панићу, раднику РЈ Мркоњић Град, се у акцију давања крви придружила  кћерка Маја (19), студенткиња Природно-математичког факултета у Бањалуци.

Након што је први пут заједно са оцем дала крв у овогодишњој прољетној акцији Актива „Електрокрајине“, Маја се радо одазвала и на овај позив.

„Још као мала се сјећам очевих хуманитарних акција добровољног давања крви организованих у Електрокрајини, што је и код мене пробудило жељу за тим. Када сам стекла право на давање крви, Универзитет у Бањалуци је организовао акцију што наравно нисам жељела пропустити. Отац је примјетио ту моју жељу и предложио ми да убудуће заједно дајемо крв у Електрокрајини“, прича Маја.

Како истиче, давање крви за њу представља велико задовољство, првенствено јер је свјесна да на тај начин помаже некоме, а уз то, напомиње, проводи угодно вријеме у дружењу са оцем.