+387 51 247 100 , бесплатна инфо линија 0800 50 116 callcentar@elektrokrajina.com
Izaberite stranicu

Бања Лука, 02.07.2015. године

Управа и Надзорни одбор „Електрокрајинe“донијели су одлуку о продужењу рока за потписивање уговора о снабдијевању до 30. септембра 2015. године.

 Ранији рок за закључење уговора о снабдијевању, који је истекао 30. јуна, пролонгиран је на три мјесеца из потребе омогућавања додатног времена свим крајњим купцима да испуне своју законску обавезу.

 „Електрокрајина“ је до сада потписала уговоре о снабдијевању са 60 одсто од укупног броја купаца са свог дистрибутивног подручја које покрива 21 локалну заједницу у Републици Српској.

 Потписивање уговора о снабдијевању је обавеза за све крајње купце електричне енергије прописана Законом о електричној енергији и Општим условима за испоруку и снабдијевање електричном енергијом.

 Уговором о снабдијевању се регулишу услови купопродаје електричне енергије у складу са потребама купца и расположивим количинама из електроенергетског биланса.  Права купца која се регулишу уговором првенствено се односе на обезбјеђење уговорене количине, снаге и квалитета преузете електричне енергије.

Склапање уговора је бесплатно и не ограничава купца у праву његове евентуалне одлуке о промјени снабдјевача у будућем периоду. Наиме, купац који након истека рока не буде имао потписан уговор неће моћи имати снабдјевача електричне енергије, те самим тиме остаје без испоруке електричне енергије.

 Позивамо све купце, који нису испунили своју законску обавезу, да то што прије учине. Купци електричне енергије уговоре о снабдијевању могу потписати у просторијама локалних електродистрибуција, као и у сједишту „Електрокрајине“ у центру Бање Луке.

 Све додатне информације у вези са склапањем уговора о снабдијевању купци могу добити путем Call Centra „Електрокрајине“ на број 051/247-100 или лично у услужном центру/служби продаје у радним јединицама локалних електродистрибуција и у сједишту „Електрокрајине“.