+387 51 247 100 , бесплатна инфо линија 0800 50 116 callcentar@elektrokrajina.com
Izaberite stranicu

Челинац, 08.07.2015. године

“Електрокрајина“ је данас свечано обиљежила почетак радова на изградњи пословног објекта Пословнице Челинац инвестиционе вриједности од око 500.000 КМ која се финансира из властитих средстава предузећа.

Почетак радова на градилишту, откривањем табле пројекта, озваничили су г-ђа Жељка Цвијановић, предсједница Владе Републике Српске, и г-ђа Сека Кузмановић, директорица „Електрокрајине“.

Свечаности су присуствовали и министри у Влади РС, г-дин Јасмин Комић, и г-ђа Сребренка Голић, затим, Управа, Надзорни одбор, Одбор за ревизију и руководиоци радних јединица „Електрокрајине“, представници Општине Челинац, радници Пословнице и извођачи радова.

Премијерка Цвијановић је том приликом изјавила да је изградња овог објекта била неопходна имајући у виду да је претходни био неколико пута плављен, а да је највећу штету претрпио прошле године у мајским поплавама.

 

{loadposition Celinac}

 

Она је рекла да су инвестиције неопходне, не само када је ријеч о „Електрокрајини“ која покрива подручје гдје живи скоро 50 одсто становника Републике Српске.

„Желимо да видимо да се такве добре инвестиције, када је ријеч о изградњи нових објеката, реализује на новоу цијеле `Електропривреде`, првенствено мислим на оне који ће производити електричну енергију“, рекла је Цвијановићева новинарима у Челинцу.

Она је похвалила пословање „Електрокрајине“ које је, како је навела, показало значајне успјехе у повећању обима инвестиција, степена наплате, али у значајном смањењу дистрибутивних губитака.

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић рекао је да ће изградњом овог објекта бити створени бољи услови за рад запослених, али и боља, бржа и квалитетнија услуга у погледу снабдијевања електричном енергијом.

„У оквиру `Електрокрајине` посљедњих година дошло је до видљивог напора у погледу смањења дистрибутивних губитака који су некада прелазили цифру више од 25 одсто, а сада су на нивоу 14 одсто и близу су границе која се може толерисати“, рекао је Ђокић.

Он је додао да постоји снажна оријентација на инвестирању и развоју цијелог система „Електропривреде Републике Српске“, као и на побољшању квалитета наплате енергије, посебно у подручјима која у том смислу имају веће проблеме, као што је у Приједору.

Директорица „Електрокрајине“ Сека Кузмановић казала је да ово предузеће има добре резултате пословања који су омогућили инвестиције, посебно у погледу санације и изградње дистрибутивне мреже која је у лошем стању.

Она је казала да је основни разлог градње новог пословног објекта Пословнице у Челинцу то што је претходни објекат чак три пута био на мети поплава, задњи пут у мају 2014. године када је био потпуно поплављени као такав неупотребљив за било какве даље пословне активности.

Подсјетила је да су радници Пословнице од тада привремено премјештени на двије локације – техничко особље у Ватрогасни дом, а администрација у зграду Општинске управе, гдје бораве већ 14 мјесеци.

„Са потпуно уређеним и опремљеним просторијама Пословнице Челинац не само да ће се побољшати услови за рад запослених већ и омогућити адекватан пријем и излазак у сусрет потребама 7.500 купаца електричне енергије са овог подручја“, истакла је Сека Кузмановић, директорица „Електрокрајине“. 

Потпредсједник Скупштине општине Челинац Душко Ђермановић истакао је да је ово један од важнијих инфраструктурних објеката, с обзиром да је претходни претрпио потпуну штету у прошлогодишњим мајским поплавама.

Пројекат предвиђа изградњу новог пословног објекта административне и техничке намјене, гаража и складишта на мјесту досадашњих објеката који су срушени. Нови пословни објекат имаће 444 м2 корисне површине, а објекат са гаражама и складиштем 178 м2.

Планирано је подизање нивоа цјелокупног платоа са објектима, као превенција од евентуалног поновног плављења терена.

Главни извођач радова је предузеће „Делта МД“ д.о.о. Бања Лука, а рок извођења радова је 110 дана.