+387 51 247 100 , бесплатна инфо линија 0800 50 116 callcentar@elektrokrajina.com
Izaberite stranicu

Рибник, 31.07.2015. године

Директорица „Електрокрајине“ Сека Кузмановић и министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић су у Превији код Рибника свечано отворили нови пословни објекат Пословнице предузећа.

Директорица предузећа је рекла је да су радници пословнице Рибник сада добили модеран радни простор са адекватним условима за рад, а купци електричне енергије просторије у којима могу остварити своје потребе.

Кузмановићева је навела да електродистрибутивна предузећа у РС, па тако и „Електрокрајина“имају два основна пословна задатка – смањење дистрибутивних губитака и повећање нивоа наплате електричне енергије.

„С циљем остваривања тих задатака `Електрокрајина` је од 2006. године уложила десетине милиона марака на приоритетне пројекте санације постојеће и изградњу нове дистрибутивне мреже са акцентом на увођење и развој даљинског очитавања бројила и уређења мјерних мјеста“, каже Кузмановићева.

Она је рекла да је успјешна реализација постављених задатака довела до побољшања финансијских резултата предузећа, што је отворило простор и за инвестиције у обнову радне механизације и изградњу нових пословних објеката предузећа.

„Прва на реду за изградњу управо је била пословница Рибник, чији су радници протеклих година радили у привременом, неусловном и дотрајалом монтажном објекту у којем је било тешко остварити очекивану радну продуктивност и адекватно услужити купце електричне енергије“, истакла је Кузмановићева.

Она је напоменула да новоизграђени објекат пословнице Рибник поред општине Рибник дистрибутивно покрива и општине Дринић и Источни Дрвар са више од 2.000 купаца електричне енергије.

 

{loadposition Ribnik2}

 

Новоизграђени пословни објекат чврсте градње је површине 260 метара квадратних, асфалтиран је приступни пут, те урађено унутрашње опремање објекта. Вриједност инвестиције износила је 280.000 КМ и финансирана је из властитих средстава „Електрокрајине“.

Министар Ђокић је изразио задовољство због изградње новог објекта на подручју општине Рибник, јер ће радници, а и купци електричне енергије, имати адекватан радни простор за квалитетнију услугу.

Он је истакао да је „Електрокрајина“ Бањалука у процесу сталних инвестиција, подсјећајући да је Влада Српске кроз програм Инвестиционо-развојне банке Српске који пружа подршку привредном сектору одобрила „Електрокрајини“ 20 милиона КМ кредитних средстава за развој, у оквиру чега је и изградња оваквих објеката.

„Поред тога, велика улагања `Електрокрајина` ће и побољшати услове снабдијевања, имати већи надзор над потрошачима електричне енергије у смислу појачане контроле и увођења савремених средстава и опреме за квалитетније пословање с циљем смањења дистрибутивних губитака“, истакао је Ђокић.

Он је рекао да је из пословања „Електрокрајине“ Бањалука у посљедњих неколико година видљиво да се дистрибутивни губици смањују и да се приводе оној граници на којој су верификовани у техничком смислу на мрежи.

Ђокић је рекао да је предузеће „Електрокрајина“ Бањалука највеће предузеће овог типа у Српској које електричном енергијом снабдијева око 49 одсто становништва Републике Српске.

Он је навео да су оквиру активности које проводи ово предузеће бројни напори које чине ка побољшању и стварању бољих услова пословања с циљем да „Електропривреда Српске“ остварује што боље резултате у пословању и кроз дистрибутивну функцију.

„Важна компонента тог рада је допринос развоју локалних заједница и константно настојање да се тај развој осјети“, истакао је Ђокић.

Ђокић је рекао да је Влада Српске одлучна у намјери да у наредним годинама повећа обим инвестиција у сектор енергетике у Српској кроз изградњу нових, прије свега производних, али и пословних објеката, путем којих ће „Електропривреда Српске“ бити јача и богатија, те развијати своју конкурентску способност у условима отвореног тржишта.

Свечаности у Рибнику присуствовали су и Јасмин Комић, министар науке и технологије РС, неколико начелника општина из те регије, те чланови Управе, Надзорног одбора, Одбора за ревизију и руководиоци радних јединица предузећа, као и радници Пословнице Рибник.