+387 51 247 100 , бесплатна инфо линија 0800 50 116 callcentar@elektrokrajina.com
Izaberite stranicu

Бања Лука, 10.10.2014. године

Актив добровољних давалаца крви ЗП „Електрокрајина“ а.д. Бања Лука је 10. октобра 2014. године, у просторијама Радне јединице „Електродистрибуција“ Бања Лука организовао хуманитарну акцију добровољног давања крви у којој је у сарадњи са Заводом за трансфузијску медицину РС прикупљено око 140 доза крви, што је чини једном од најмасовнијих акција ове врсте у Републици Српској.

На ову традиционалну акцију одазвало се 165 радника и чланова актива из свих радних јединица „Електрокрајине“, али нису сви могли дати крв због здравствених проблема.

Вукашин Ћирић, предсједник Актива добровољних давалаца крви ЗП „Електрокрајина“, изразио је задовољство одзивом на ову редовну хуманитарну акцију коју тај актив организује два пута годишње, у априлу и октобру, истакавши да му је посебно драго што је данас драгоцјену течност први пут дало десетак нових чланова.

„Актив ‘Електрокрајине’ сада већ има око 300 чланова, по чему смо најбројнија, али и најактивнија организација ове врсте међу јавним предузећима у Републици Српској. То показује и податак да су чланови овог актива само у току прошле године дали више од 400 доза крви како у склопу редовних полугодишњих акција тако и за хитне случајаве“, истакао је Ћирић.

Присутни добровољни даваоци крви нагласили су да је даривање властите крви најупечатљивији степен исказивања племенитости и солидарности у пружању помоћи другима, због чега ће наставити са својим дјеловањем и у наредним годинама.

Управа „Електрокрајине“ је увијек пружала пуну подршку раду Актива и поноси се радницима предузећа који су увијек спремни да помогну другима у невољи, те изражава увјерење да ћемо у том правцу сви заједно наставити и у предстојећем периоду.

{loadposition humanost}