+387 51 247 100 , бесплатна инфо линија 0800 50 116 callcentar@elektrokrajina.com
Izaberite stranicu

У септембарској акцији Актива добровољних давалац крви „Електрокрајине“ у Бањој Луци прикупљено је 97 доза драгоцјене течности.

На традиционалну хуманитарну акцију која је одржана 15. септембра 2023. године у просторијама Теренске јединице Бања Лука одазвало се око 100 радника „Електрокрајине“ и 20 колега из седам електроенергетских предузећа из Српске и Србије.

Синиша Кекеровић, предсједник Актива ДДК „Електрокрајине“, изразио је задовољство одзивом запослених из овог предузећа те захвалио гостима из „Електро-Бијељине“, „РиТЕ Гацко“, „РиТЕ Угљевик“, „Хидроелектрана на Дрини“, „Хидроелектрана на Требишњици“, Матичног предузећа ЕРС и „Електродистрибуције“ Крагујевац који су дошли да подрже ову племениту акцију.

„Нажалост, нису сви који су дошли и хтјели могли дати крв из здравствених разлога, тако да је на данашој акцији прикупљено 97 доза, с тим да су многи наши радници протеклих дана и појединачно даривали крв и за хитне потребе“, казао је Кекеровић.

Према његовим ријечима, Актив практично са сваком акцијом добија нове чланове било да је ријеч о радницима који по први пут дају крв или се ради о искусним даваоцима који се одлучују за овај вид хуманитарног удруживања.

Владимир Сувара, радник Теренске јединице Бања Лука,  је девети пут давао крв, али сада први пут у организацији Актива ДДК „Електрокрајине“.

„На давање крви ме мотивисала жеља да помогнем онима којима је крв неопходна и на тај начин учиним добро дјело“, истакао је Сувара позивајући и друге да се прикључе оваквим акцијама јер, како рече, „наше мало, некоме значи много. 

Јелена Крпић, радница Дирекције „Електрокрајине“, каже да је до сада четири пута дала крв из осјећаја потребе учешћа у хуманитарним акцијама које могу спасити многе животе.

„Похвалила бих рад нашег Актива који је препознат и ван нашег дистрибутивног подручја. Учествујемо у акцијама широм РС и код наших колега у Крагујевцу, који се, такође, радо одазивају на наше позиве и сталне потребе попуњавања залиха Завода за трансфузијску медицину РС“, указала је Крпићева.

Игор Легиновић, предсједник Актива ДДК „Електро-Бијељина“, каже да је крв почео давати још у средњој школи са чиме је наставио након запослења, те је до сада 23. пута напунио дозу драгоцјене течности.

Он је захвалио Активу „Електрокрајине“ на домаћинству и пријему, истичући потребу сталног јачања међусобних веза између радника система „Електропривреде РС“.

Актив ДДК „Електрокрајине“ сваке године у двије организоване акције, те у групним и појединачним одзивима на хитне потребе, дарује више од 250 доза крви.