+387 51 247 100 , бесплатна инфо линија 0800 50 116 callcentar@elektrokrajina.com
Izaberite stranicu

Бања Лука, 19.10.2018. године

Бањалучка „Електрокрајина“ је у 2018. години наставила тренд смањења дистрибитивних губитака који су у првих девет мјесеци износили 11,8 одсто, што је за 0,9 процентних поена мање у односу на исти период прошле године.
Предузеће дистрибутивне губитке смањује досљедним спровођењем мјера које су зацртали Управа и Надзорни одбор предузећа.

 

Најефикаснији начин смањења диструбитивних губитака представљају инвестиције у модернизацију дистрибутивне мреже са фокусом на измјештање мјерних мјеста и уградњу бројила са даљинским очитавањем потрошње.
Уградња дигиталних бројила елиминише грешке при очитању потрошње, те смањење трошкова предузећа по више основа, док купци са новом мрежом добијају квалитетније снабдијевање електричном енергијом.

Другу мјеру смањења дистрибутивних губитака чине константне техничке и теренске контроле на откривању и санкционисању неовлаштене потрошње, односно крађе струје која представља кривично дјело.

„Електрокрајина“ је у првих девет мјесеци ове године открила 180 случајева неовлаштене потрошње у вриједности од 284.167 КМ.

„Електрокрајина“ у случајевима утврђене неовлаштене потрошње тражи асистенцију полицијских службеника који праве записних и подносе извјештај о почињеном кривичном дјелу. Према нашим информацијама, у периоду јануар – септембар поднесене су 92 кривичне пријаве против несавјесних потрошача.