+387 51 247 100 , бесплатна инфо линија 0800 50 116 callcentar@elektrokrajina.com
Izaberite stranicu

У акцији Актива добровољних давалац крви „Електрокрајине“ прикупљено је око 100 доза ове драгоцјене течности, од чега 80 доза на централном априлском догађају у Бањој Луци.

На прољетну хуманитарну акцију одазвало се 98 радника овог предузећа и колега из шест електроенергетских предузећа из Републике Српске и Србије, али нису сви могли дати крв због здравствених сметњи.

Претходно су, крајем фебруара, радници „Електрокрајине“ из Приједора, Козарске Дубице, Новог Града и Костајнице организовали локалну акцију у којој су прикупили око 20 доза крви.

Синиша Кекеровић, предсједник Актива ДДК „Електрокрајине“, изразио је задовољство одзивом запослених, посебно доласком колега из РиТЕ Гацка и Угљевика, „Електро Бијељине“, „Хидроелектрана на Дрини“, „Хидроелектрана на Требишњици“, Матичног предузећа ЕРС-а и „Електродистрибуције Крагујевац“.

„Ово је наша најмасовнија акција у посљедње двије године, јер смо коначно, због повољније епидемиолошке ситуације, били у могућности да поново угостимо и колеге из других, братских предузећа, са којима дуги низ годинама имамо одличну међусобну сарадњу“, казао је Кекеровић.

Актив ДДК „Електрокрајине“, основан 1999. године, дуги је низ година био најмасовнији међу јавним предузећима у Републици Српској, све до 2020. године када је Предузеће у процесу реорганизације напустила трећина запослених.

Миленко Поповић, радник Теренске јединице Бања Лука и један од старијих чланова Актива „Електрокрајине“, крв даје већ 40. пут.

„Драго ми је видјети да имамо и нових младих колега заинтересованих за овакве хуманитарне акције, што значи да наш Актив има будућност“, истакао је Поповић.

Микица Лукић, представник Друштва ДДК „Рудар“ из Угљевика, оцијенио је да имају дугогодишњу успјешну сарадњу са Активом „Електрокрајине“, изражавајући увјерење да ће се она наставити и у предстојећем периоду, а све са циљем што бројнијег прикупљања драгоцјених доза крви које спасавају многе животе.

Мирослав Вуковић из РиТЕ Гацка рекао је да је на позив „Електрокрајине“ стигло 15 добровољних давалаца из те херцеговачке општине.

„Као што је познато, у Бањој Луци се налази Клинички центар РС, са највећим бројем операција, због чега су овдје и највеће потребе за новим дозама крви, због чега се радо одазовемо на позив колега из „Електрокрајине““, казао је Вуковић, који је крв дао 83 пута.

Мирослав Марјановић из предузећа „Хидроелектране на Дрини“ из Вишеграда истакао је одличну традиционалну сарадњу са Активом из Бање Луке, изражавајући захвалност на срдачном гостопримству.