+387 51 247 100 , бесплатна инфо линија 0800 50 116 callcentar@elektrokrajina.com
Izaberite stranicu

„Електрокрајина“ наставила са инвестиционим пројектима
Наставак модернизације електроенергетске мреже

 

ЗП „Електрокрајина“ а.д. Бања Лука је закључила уговор са добављачем опреме, за реконструкцију и унапређење средњенапонске и нисконапонске мреже у вриједности од 957.549,56 евра, са предузећем „Елнос БЛ“ из Бања Луке.  

Уговор су у понедељак 10.06.2019. године, потписали Драган Чавић, вршилац дужности директора „Електрокрајине“ и Бранко Торбица, извршни директор предузећа „Елнос БЛ“ из Бање Луке.

„Елнос БЛ“  је изабран као најповољнији на тендеру који је „Електрокрајина“ обавила по правилима и под надзором Европске банке за обнову и развој (EBRD) која кредитно финансира овај пројекат.

Уговорена набавка се односи на испоруку високонапонских каблова, РМУ блокова и друге помоћне опреме и обухватиће више десетина хиљада купаца електричне енергије на подручју радних јединица „Електрокрајине“, Бања Лука и Србац.

Драган Чавић, в.д. директора „Електрокрајине“, рекао је да потписивање уговора још један корак у фази модернизације електроенергетске мреже „Електрокрајине“.

„Циљ пројекта је обезбјеђење квалитетније испоруке електричне енергије за наше купце, затим, повећање ефикасности испоруке електричне енергије, те значајно смањење дистрибутивних губитака предузећа“, истакао је Чавић.

Бранко Торбица, извршни директор предузећа „Елнос БЛ“, захвалио је „Електрокрајини“ на указаном повјерењу, изражавајући увјерење да ће као добављачи своје обавезе испоштовати како по основу квалитета испоручене опреме, тако и по питању утврђених рокова.

„Овај уговор представља наставак успјешне сарадње ова два предузећа и ми као добављач грантујем поштовање свих тендерских захтјева и рокова, као што смо то и раније показивали у свим видовима сарадње“, рекао је Торбица.

„Електрокрајина“ је највеће електродистрибутивно предузеће у Републици Српској које снабдијева више од 255.000 купаца електричне енергије на подручју три града и 18 општина крајишке регије.

 

                    КАБИНЕТ УПРАВЕ