+387 51 247 100 , бесплатна инфо линија 0800 50 116 callcentar@elektrokrajina.com
Izaberite stranicu

Савремена цивилизација и научно-технолошки развој човјечанства били би незамисливи без многобројних изума чувеног српског научника и проналазача Николе Тесле, истакли су представници „Електрокрајине“ на обиљежавању 164. године од рођења тог великана.

„Електрокрајина“ је у сарадњи са Савезом иноватора РС и Удружењем иноватора града Бања Лука, традиционално 10. јула узела учешће у његовању помена на Николу Теслу.

Том приликом су делегације „Електрокрајине“ и Савеза иноватора РС положиле вијенце уз спомен-бисту Николе Тесле испред сједишта „Електрокрајине“ у Бањалуци, уз уприличени кратак музички програм.

Ненад Дрљача, извршни директор за техничка питања „Електрокрајине“, у обраћању присутнима указао је да ово предузеће своју основну дјелатност дистрибуције и снабдијевања електричном енергијом заснива на Теслиним изумима.

„Због тога имамо посебну част, али и дужност да његујемо сјећање на Теслу, те ширимо знања и подржавамо пројекте у овој области“, казао је Дрљача напомињући да се овогодишњи догађај организује у специфичним околностима узрокованим епидемијом корона вируса.

Гордана Лиховић, представник Савеза иноватора РС, изјавила је да је овај догађај прилика за промоцију младих талената и иноватора, чије идеје тек треба да заживе.

„Посебно сам поносна што је Савез иноватора Српске својим актовностима допринио да се иноваторство масовније његује у основним и средњим школама“, казала је Лиховићева.

Савез иноватора РС овим је поводом награђеним домаћим иноваторима уручио медаље са Московског салона иновација „Архимед 2020“.