+387 51 247 100 , бесплатна инфо линија 0800 50 116 callcentar@elektrokrajina.com
Izaberite stranicu

„Електрокрајина“ је 2. августа обиљежила крсну славу предузећа, Светог пророка Илију – Илиндан кроз више пригодних активности.

У Дирекцији предузећа у Бањалуци служен је парастос за 18 радника који су као борци Војске Републике Српске погинули у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату.

Управа „Електрокрајине“, породице погинулих бораца, те представници борачких организација Предузећа и града Бања Лука, су тим поводом положили вијенце и прислужили свијеће испред спомен‑плоче погинулима.

Жарко Алексић, предсједник Борачке организације „Електрокрајине“, захвалио је руководству колектива и свим присутнима што и на овај начин његују сјећање на раднике који су дали живот за слободу Српске.

pastastos

Директор Драган Чавић је рекао да је помен на погинуле борце изразито важна традиција предузећа која се не смије прекидати, јер су они најзаслужнији за стварање Републике Српске.

Домаћин овогодишњег централног обиљежавања крсне славе „Електрокрајине“ била је Теренска јединица Србац.

Славски обред служио је протојереј србачке парохије Жељко Сарић у присуству руководних органа предузећа, републичких и локалних званица из Српца, и више од 150 радника из свих теренских јединица предузећа.

Директор Чавић је у обраћању честитао славу свим запосленима, при чему је посебну захвалност исказао теренским радницима који одржавају мрежу у условима учесталих природних непогода.

„Протеклих седмица били смо свједоци незапамћеног олујног невремена у којем су наши радници улагали надљудске напоре како би што прије отклонили кварове на мрежи и успоставили уредну испоруку електричне енергије за наше потрошаче. Нажалост, током радова на санацији мреже погинуо је наш монтер из Прњавора“, указао је Чавић.

Он је подсјетио је да „Електрокрајина“ од 2021. године послује у условима регулисаних прихода који су, како оцјењује, неупоредиво мањи од потреба обнове значајног дијела дистрибутивне мреже.

Према ријечима Чавића, Предузеће је, упркос отежавајућим спољним факторима, до сада успјевало испунити основну функцију оператора дистрибутивног система, наводећи да ће Управа заједно за радницима учинити све да се тако настави и у предстојећем периоду.

„Електрокрајина“ је поводом крсне славе хуманитарном удружењу „Мозаик пријатељства“ из Бањалуке уплатила донацију која ће омогућити први боравак на мору за 11 особа у стању изразите здравствене и социјалне потребе, међу којима су и дјеца са психофизичким сметњама у развоју.

„Хвала до неба „Електрокрајини“. Од срца вам желимо првенствено много здравља, а онда и успјеха у послу“, наводи се у захвалници „Мозаика пријатељства“ објављеној на друштвеним мрежама, уз позив и другима да слиједе хумани примјер овог предузећа.**