+387 51 247 100 , бесплатна инфо линија 0800 50 116 callcentar@elektrokrajina.com
Izaberite stranicu

Козарска Дубица

„Електрокрајина“ је данас у Козарској Дубици обиљежила и прославила крсну славу Светог пророка Илију – Илиндан. Славски обред служио је протојереј Слободан Малиновић у присуству више од 250 руководилаца и радника „Електрокрајине“, те бројних званица и гостију.

Директорица Сека Кузмановић је у обраћању присутнима указала да ово предузеће, поред обављања основне дјелатности дистрибуције и снабдијевања електричне енергије, настоји да чува и његује традиционалне риједности и обичаје, због чега и крсна слава има посебно мјесто у календару предузећа.

Напоменула је да је „Електрокрајина“ крсну славу дуги низ година обиљежавала у Бањој Луци као сједишту предузећа, али да су од прије три године почели да славе широм регије у којој послују, сваки пут у другој радној јединици. Ове године је част домаћинства крсне славе припала „Електродистрибуцији“ Козарска Дубица.

Сека Кузмановић је подсјетила да је „Електрокрајина“ највеће електридистрибутивно предузеће у РС које опслужује више од 250.000 купаца електричне енергије на подручју два града и 19 општина крајишке регије.

Истакла је да предузеће већ 11 година у низу остварује позитиван финансијски резултат уз стално смањење дистрибутивних губитака.
Милош Ћибић, руководилац „Електродистрибуције“ Козарска Дубица, рекао је да планиране активности за ову годину теку уредно, додајући да на подручју општине одржавају више од 350 километара мреже средњег напона и око 850 километара нисконапонске мреже.

„Свакодневно радимо на побољшању мреже, реконструкцији и изградњи објеката. Стање је тренутно задовољавајуће, а проблеми настају само у вријеме јачих елементарних непогода. Наше екипе су добро обучене и опремљене, тако да брзо реагују и на вријеме отклањају све кварове“, рекао је Ћибић.

Славској свечаности, поред руководства и радника „Електрокрајине“, присуствовало је више посланика Народне скупштине РС са подручја Крајине, затим Радмила Чичковић, в.д. генералног директора „Електропривреде РС“, те бројне истакнуте личности друштвено-политичког и јавног живота Козарске Дубице и околних општина.