+387 51 247 100 , бесплатна инфо линија 0800 50 116 callcentar@elektrokrajina.com
Izaberite stranicu

„Електрокрајина“ ће 2021. годину започети са потпуно новом унутрашњом организацијом као припремом за почетак рада као оператор дистрибутивног система (ОДС), истакао је Драган Чавић, в.д. директора Предузећа.

Чавић је, гостујући у емисији „Тема дана“ Алтернативне телевизије, навео да се у Републици Српској спроводи обимна и сложена реорганизација електродистрибутивне дјелатности у циљу прилагођавања европским стандардима у овој области.

„Електрокрајина са новом организацијом добија далеко ефикасније вертикално управљање, са много мање руководећих позиција, уз истовремено смањење административних трошкова за више од 20 одсто“, нагласио је Чавић.

Драган Чавић у "Теми дана" Алтернативне телевизије

Указао је да је „Електрокрајина“ од 1. марта 2019. године смањила број запослених за 475, од чега су Предузеће у процесу реорганизације добровољно напустила 422 радника уз исплаћене стимулативне отпремнине.

Нова организација, како истиче, имаће до 90 одсто техничког особља, док ће свега  10 одсто чинити административна подршка.

Према ријечима Чавића, 2021. година ће бити обиљежена прилагођавањем на нову организацију и гашење дјелатности продаје електричне енергије, коју ће, према плану, од 1. априла преузети Дирекција за јавно снабдијевање „Електропривреде РС“.

„Наш циљ је да Електрокрајина 2022. годину дочека као потпуно реструктурисано и ликвидно предузеће које ће у сваком моменту моћи одговорити основној дјелатности санације и изградње мреже“, закључио је Чавић.

Ову информацију и друга актуелна питања о пословању „Електрокрајине“ можете погледати у приложеном видео прилогу АТВ-а.