+387 51 247 100 , бесплатна инфо линија 0800 50 116 callcentar@elektrokrajina.com
Izaberite stranicu

Поштовани купци, корисници услуга предузећа у систему МХ ЕРС-а,

У времену смо у којем је пандемија болести COVID-19 учинила да се потпуно промијене услови живота за све нас. Тешка су нас времена увијек зближавала.

“Електропривреда Републике Српске” континуирано показује и доказује висок степен социјалне осјетљивости, посебно кроз цјеновну политику у складу са којом наши купци из категорије домаћинства плаћају електричну енергију по цијенама најнижим у региону.

Кроз политику ниских цијена Електропривреда је годинама носила терет подршке привреди Републике Српске у цјелини, на уштрб сопствених пословних резултата. У договору, уз сагласност и исказан висок степен разумијевања самих привредника, Електропривреда РС је током прошле године направила искорак у правцу иницирања развоја тржишта електричне енергије, водећи рачуна да раст цијена електричне енергије, који је неминован, буде постепен.

Дани које живимо и заједничка недаћа са којом смо суочени још једна су прилика да Електропривреда РС потврди да су јој корисници услуга – грађани Републике Српске – на првом мјесту, раме уз раме са свим запосленима у систему.

С тим у вези, у прилици смо обавијестити све купце да су сви наши напори усмјерени ка два циља. Први је да у производним постројењима обезбиједимо потребне количине електричне енергије за домаћи конзум. Други циљ је обезбиједити континуитет испоруке, што брже лоцирати и отклањати евентуалне кварове који могу бити разлогом прекида у испоруци.

На радним мјестима су како запослени у производним постројењима тако и запослени у свим дистрибутивним предузећима.

Поред наведеног, важно је истаћи да је већ донесена одлука у складу са којом се за вријеме трајања ванредног стања неће вршити планска искључења у функцији редовног одржавања постројења, како би се живот у околностима у којима се грађани позивају да „остану код куће“ одвијао у колико-толико нормалним условима, како би се запосленима који су упућени на „рад од куће“ то и омогућило, те како би школарци могли пратити наставу организовану путем Јавног РТВ сервиса РС.

Плаћање рачуна за утрошену електричну енергију од стране сваког купца начин је да се обезбиједе услови за несметано функционисање система ЕРС.

О свим конкретним мјерама и одлукама које буду доношене у наредном периоду, купци електричне енергије ће бити благовремено обавјештавани, како путем Кризног штаба на нивоу Републике Српске, Кризног штаба на нивоу МХ “ЕРС”, тако и путем web-страница ЕРС и дистрибутивних предузећа у систему МХ “ЕРС”.