+387 51 247 100 , бесплатна инфо линија 0800 50 116 callcentar@elektrokrajina.com
Izaberite stranicu

Banja Luka, 24.04.2015. godine

U akciji dobrovoljnog darovanja krvi, koju je organizovao Aktiv dobrovoljnih davalaca krvi “Elektrokrajine”, prikupljeno je 170 doza dragocjene tečnosti.

Kako je objasnio predsjednik Aktiva dobrovoljnih davalaca krvi Vukašin Ćirić, na akciju su se odazvala 204 humanitarca i 13 novih članova.

„Godišnje organizujemo dvije akcije, u aprilu i oktobru. Na tim akcijama skupimo otprilike oko 160 doza krvi“, rekao je Ćirić i dodao da aktiv djeluje 16 godina i broji 330 članova.

„ Akciji, pored naših kolega iz drugih elektroenergetskih preduzeća iz RS, pridružili su se i gosti iz Kragujevca, Beograda i Kostolca. Takođe se i naši zaposleni redovno odazivaju na njihove akcije“, istakao je Ćirić.

Kako je objasnio, svi dobrovoljni davaoci koji su svoju dragocjenu tečnost dali više od deset puta, trajno su oslobođeni participacije.

„Zaposleni koji su dali krv bar dva puta godišnje takođe su oslobođeni svih participacija u toku te godine“, rekao je Ćirić i dodao da svake godine u prosjeku u aktivu imaju oko 15 novih članova.

Predsjednik Društva dobrovoljnih davalaca krvi “Rudar” iz Ugljevika Milan Marković kaže da nema akcije ovog karaktera u RS i Srbiji, a da se članovi ovog društva ne pridruže.

„I mi dva-tri puta godišnje pravimo ovakve akcije u Ugljeviku, tako da je ovo uzajamna saradnja davalaca krvi“, rekao je Marković.

Humanistkinji Zorici Knežević iz Poslovnice banjalučke „Elektrodistribucije“ u Kneževu ovo je bio treći put kako se odazvala na akciju.

„Mnogo je lijep osjećaj kada znate da će vaša krv nekom spasiti život. Pozvala bih i ostale, posebno mlade ljude, da što češće daju svoju krv i time pomognu nekome „ poručila je Kneževićeva.