+387 51 247 100 , бесплатна инфо линија 0800 50 116 callcentar@elektrokrajina.com
Izaberite stranicu

Banja Luka, 08.09.2017. godine

Aktiv dobrovoljnih davalaca krvi „Elektrokrajine“ je u prostorijama RJ Banjaluka organizovao tradicionalnu humanitarnu akciju darivanja krvi, u kojoj je prikupljeno 120 doza ove dragocjene tečnosti.

Vukašin Ćirić, predsjednik Aktiva, izrazio je zadovoljstvo što su se radnici odazvali na poziv da popune zalihe krvi Zavoda za transfuzijsku medicinu RS.

davaoci1

„Na naš poziv su se ukupno odazvala 153 radnika, ali, nažalost, nisu svi koji su imali želju mogli dati krv, zbog zdravstvenih problema, korištenja antibiotika ili problema sa pritiskom“, kazao je Ćirić dodajući da je određeni broj kolega proteklih sedmica dao krv lično u lokalnim zavodima zbog hitnih potreba.

On je podsjetio da je Aktiv „Elektrokrajine“ u proljetnoj akciji, u aprilu, prikupio čak 180 doza krvi.

davaoci2

Milan Bogunović, radnik „Elektrodistribucije“ Kozarska Dubica, kaže da je krv do sada dao 10 puta iz uvjerenja da svojim činom može nekome spasiti život. Sa njim se slaže kolega Goran Stupar iz RJ Novi Grad koji ističe da je pomoć drugima jedini motiv što se redovno odaziva na ovakve humanitarne akcije.

davaoci3

Aktiv dobrovoljnih davalaca krvi „Elektrokrajine“ broji 380 članova, po čemu je najmasovniji među javnim preduzećima u RS. Godišnje u dvije redovne akcije i pojedinačno za hitne slučajave prikupi oko 400 doza krvi.