+387 51 247 100 , бесплатна инфо линија 0800 50 116 callcentar@elektrokrajina.com
Izaberite stranicu

Љубиша Араманда, синдикални повјереник теренске јединице „Електрокрајинe“ у Приједору, и његова кћерка Андреа, изгубили су живот у паду спортског авиона код Приједора 31. децембра 2022. године.

Била је то вијест која је шокирала не само њихов Приједор и Поткозарје, већ цјелокупну јавност Републике Српске и далеко шире.

За раднике овог предузећа Љубиша није био само колега и синдикалац, већ прије свега пријатељ и велики хуманиста, свестрана личност неспутаног авантуристичког духа, о чему тек дјеломично свједоче његова бројна интересовања и функције.

По струци електроенергетичар, а онда и искусни пилот и инструктор летења на спортским авионима и једрилицама, потпредсједник Аеро клуба „Приједор“, дугогодишњи алпиниста и предсједник Планинарског савеза Републике Српске, активни давалац крви, бајкер и члан Мото клуба „Отписани“, носилац смеђег појаса у каратеу, сакупљач гљива и љековитог биља…

Љубиша Араманда се у „Електрокрајини“ запослио 3. децембра 1996. године. Прво је радио на пословима електромонтера, затим, уклопничара, дежурног електричара и диспечера, да би од маја 2021. обављао дужност водећег диспечера у Служби за оперативно управљање мрежом.

Лани је за билтен фирме говорио о својим радним задацима при чему је истакао  да је више пута спојио посао и љубав према летењу, посебно у случајевима кварова на електро мрежи.

„Када наши електромонтери нису могли лоцирати квар на 20 kV далеководу за Доњу Љубију, иницирао сам да га потражим помоћу авиона што је било веома ефикасно“, испричао је Араманда овај несвакидашњи подухват којим је задивио све колеге.

Био је главни организатор акција добровољних давалаца крви међу радницима „Електрокрајине“ у Приједору, предводећи их како на локалном нивоу тако и свагдје тамо гдје је помоћ била потребна.

Коментаришући бројне, углавном адреналинске хобије и активности, Араманда је рекао:  

„Љубав је све чиме се бавим. Посао ми је на првом мјесту јер се од тога живи. Хоби је неко друго подручје проистекло из мојих авантуристичких побуда. То су храброст, стална жеља за доказивањем, то је више од спорта“.

О дубокој празнини која остаје одласком Љубише и Андрее Араманде, свједочи и чињеница да су телеграме саучешћа њиховој породици, супрузи Дијани и кћерки Ани, између осталих, упутили највиши званичници Републике Српске, док је Градска управа Приједора дан сахране прогласила Даном жалости.

Комеморацији и сахрани 3. јануара 2023. присуствовало је више стотина грађана, чланова породице и родбине, пријатеља, радних колега и бројних представника политичког, друштвеног и спортског живота Приједора, Републике Српске, БиХ и земаља окружења.**