+387 51 247 100 , бесплатна инфо линија 0800 50 116 callcentar@elektrokrajina.com
Izaberite stranicu

На подручју општине Козарска Дубица почела је реконструкција свих нисконапонских трафо-подручја која се снабдијевају са 20 kV далековода Раковица инвестиционе вриједности од 1,25 милиона евра.

Младен Рељић, руководилац „Електродистрибуције“ Козарска Дубица, казао је да реконструкција подразумијева да ће сви дрвени стубови бити замијењени новим армирано-бетонским стубовима, а нови проводници уграђени у свим трафо-подручјима у дужини већој од 50 километара.

У првој фази пројекта биће извршена реконструкција нисконапонске мреже, док друга фаза подразумијева измјештање и уређење мјерног мјеста, односно увођење система даљинског читања за око 2.300 купаца.

„О потреби реализације овог пројекта у Козарској Дубици говори се већ дуже вријеме. Биће рјешен дугогодишњи проблем у смислу лоших напонских прилика, те квантитета и квалитета у испоруци електричне енергије крајњим купцима“, нагласио је Рељић.

Родољуб Топић, извршни директор за економске послове „Електрокрајина“, рекао је да је ово предузеће у сарадњи са Европском банком за обнову и развој успјело да обезбиједи 15 милиона евра за цјелокупно дистрибутивно подручје овог предузећа. Топић је навео да ће општина Козарска Дубица, по завршетку пројекта, имати 40 одсто бројила са даљинским очитавањем електричне енергије.

Мирко Злојутро, мјештанин села Котурови у којем је почела реконструкција далековода, рекао је да је због дотрајале мреже снабдијевање електричном енергијом било лоше, уз честе и дуготрајне прекиде који су узроковали и кварове на кућанским апаратима. Он је изразио задовољство што је почела реализација пројекта реконструкције нисконапонске мреже повезане са раковачким далеководом, уз очекивање да ће досадашњи проблеми постати прошлост.

Раденко Рељић, начелник општине Козарска Дубица, рекао је да ће на овај начин бити ријешен дугогодишњи проблем мјештана који ће добити квалитетно снабдијевање електричном енергијом. Он је истакао да је пројекат реализован захваљујући активностима Управе „Електрокрајине“.

Представник извођача радова, бањалучког предузећа „Елнос“, Ненад Марјановић оцијенио је да је пројекат захтјеван у смислу рада на терену, јер већи дио мреже иде по новим трасама. Додао је да је уговорни рок за извођење радова три године, али да ће у Козарској Дубици планирани послови вјероватно бити завршени ове године.