+387 51 247 100 , бесплатна инфо линија 0800 50 116 callcentar@elektrokrajina.com
Izaberite stranicu

ЗП „Електрокрајина“ а.д. Бања Лука је закључила уговоре са извођачима радова на пројекту реконструкције средњенапонске и нисконапонске мреже у вриједности од 8,16 милиона евра (15,95 милиона КМ).

Уговоре су потписали Драган Чавић, в.д. директора „Електрокрајине“, Момчило Гњатовић, овлаштени представник конзорцијума „Electric Power“, и Бранко Торбица, директор предузећа „Елнос БЛ“ из Бање Луке.

Извођачи радова су изабрани као најповољнији на тендеру који је „Електрокрајина“ обавила по правилима и под надзором Европске банке за обнову и развој (EBRD) која кредитно финансира овај пројекат.

Уговорена реконструкција мреже биће реализована у наредне три године и обухватиће више десетина хиљада купаца електричне енергије на подручју свих радних јединица „Електрокрајине“: Бања Лука, Приједор, Нови Град, Козарска Дубица, Градишка, Србац, Прњавор, Лакташи, Челинац, Мркоњић Град и Шипово.

Драган Чавић је казао да потписивање уговора представља увод у прву фазу модернизације дистрибутивне мреже напомињући да ће се у другој фази приступити измјештању мјерних мјеста и инсталацији паметних бројила са даљинским очитавањем потрошње електричне енергије.

„Циљ пројекта је обезбјеђење квалитетније испоруке електричне енергије за наше купце, затим, повећање ефикасности обрачуна и наплате електричне енергије, те значајно смањење дистрибутивних губитака предузећа“, истакао је Чавић.

Бранко Торбица је захвалио „Електрокрајини“ на указаном повјерењу, изражавајући увјерење да ће као извођачи своје обавезе испоштовати како по основу квалитета радова, тако и по питању утврђених рокова.

Момчило Гњатовић је оцјенио да је ријеч о оправданом и корисном пројекту који ће бити реализован на обострано задовољство инвеститора и извођача.