+387 51 247 100 , бесплатна инфо линија 0800 50 116 callcentar@elektrokrajina.com
Izaberite stranicu

Banja Luka, 09.03.2016. godine

Preduzeće je nabavilo još 26 novih terenskih i putničkih vozila koja su raspodjeljena radnim jedinicama.

U nabavku 16 terenskih vozila „Lada“ i 10 putničkih vozila „Škoda“ uloženo je oko 600.000 KM.

Podjeli vozila prisustvovali su članovi Uprave i Nadzornog odbora „Elektrokrajine“, predstavnici Odbora za reviziju i Odjeljena interne revizije, te rukovodioci radnih jedinica.

 

{loadposition motornavozila}

 

Ovom nabavkom se privodi kraju najveći investicioni ciklus u obnovu radne mehanizacije i voznog parka „Elektrokrajine“ u zadnjih nekoliko decenija. Naime, u periodu od marta 2014. godine do marta 2016. godine kupljeno je 109 novih motornih vozila u vrijednosti od 5,24 miliona KM.

U Upravi „Elektrokrajine“ ističu da je ova značajna investicija realizovana iz potrebe stvaranja uslova za efikasnije i ekonomičnije poslovanje preduzeća, te u cilju poboljšanja bezbjednosti i uslova za rad zaposlenih.

Ističu da će se nabavkom novih vozila zamijeniti dotrajala vozila čija je prosječna starost oko 30 godina, sa čime im je odavno istekao radni vijek.

„Sa novim vozilima ćemo narednih godina napraviti značajne uštede u potrošnji goriva i smanjenju troškova za popravke. Nova terenska vozila i moderna radna mehanizacija, takođe, omogućavaju daleko efikasniji rad na terenu i brži izlazak u susret potrebama naših kupaca električne energije“, istakla je Seka Kuzmanović, direktor „Elektrokrajine“.