+387 51 247 100 , бесплатна инфо линија 0800 50 116 callcentar@elektrokrajina.com
Izaberite stranicu

Banja Luka, 27.12.2016. godine

Uprava „Elektrokrajine“ je krajem 2016. godine upriličila novogodišnja druženje sa rukovodnim i nadzornim organima preduzeća, kao i za poslovne partnere i predstavnike medija koji prate naše poslovne aktivnosti.

Seka Kuzmanović, direktorica „Elektrokrajine“, je u prigodnom obraćanju gostima kazala da preduzeće na okončanju još jedne poslovne godine želi svima da se zahvali na uspješnoj saradnji.

Ona je istakla da je najveće distributivno preduzeće u Republici Srpskoj i u 2016. godini nastavilo sa trendom unapređenja poslovno-finansijskih rezultata, što se vidi kroz nekoliko najvažnijih pokazatelja.

„Nastavili smo sa smanjenjem distributivnih gubitaka provođenjem stalnih aktivnosti na rekonstrukciji distributivne mreže, izmještanju mjernih mjesta, uvođenju daljinskog očitavanja potrošnje i otkrivanju neovlaštene potrošnje. Sa sigurnošću mogu reći da će „Elektrokrajina“ 2016. godinu završiti sa distributivnim gubicima ispod nekada nezamislivih 14 odsto, što je ujedno novi pozitivan rekord u istoriji ovog preduzeća“, naglasila je Kuzmanovićeva.

Elektrokrajina prijem  foto A Cavic 0042

Kao drugi važan pokazatelj poslovanja navela je visok nivo naplate koji je konstantno tokom godine prelazio 100 odsto, uključujući naplatu potraživanja po sklopljenih reprogramima i nagodbama putem medijacije.

Što se tiče finansijskih rezultata, u Upravi „Elektrokrajine“ procjenjuju da će 2016. završiti sa prihodima i neto dobiti nešto većim nego u 2015. godini.

Napominju, takođe, da je preduzeće pojačalo investicione aktivnosti kroz ulaganje 15,6 miliona KM u prvih devet mjeseci protekle godine, prije svega u sanaciju i izgradnju distributivne mreže.

Značajna sredstva su uložena i u nabavku nove mehanizacije i izgradnju reprezentativnog objekta „Elektrodistribucije“ Prnjavor, a sve u cilju kreiranja uslova za efikasnije i ekonomičnije poslovanje, kao i unapređenje usluga prema kupcma.
Direktorica „Elektrokrajine“ je sa ponosom informisala goste da će to preduzeće tokom 2017. godine svečano obilježiti veliki jubilej – 70 godina od osnivanja.

„Što se tiče poslovnih aktivnosti, krajem januara ili početkom februara ćemo potpisati ugovor sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj, vrijedan 15 miliona evra. Riječ je o povoljnom kreditnom aranžmanu za potrebe rekonstrukcije i modernizacije 30.000 mjernih mjesta u sljedeće tri godine na području cijele „Elektrokrajine““, naglasila je Seka Kuzmanovićeva.

Ona je, u ime Uprave i svih zaposlenih, svim gostima zaželjela srećnu Novu godinu i januarske praznike, uz očekivanje da će „Elektrokrajina“ i u 2017. nastaviti utabanim putem razvoja.