+387 51 247 100 , бесплатна инфо линија 0800 50 116 callcentar@elektrokrajina.com
Izaberite stranicu

“Електрокрајина” и Савез иноватора Републике Срспке обиљежили су 163 године од рођења Николе Тесле, једног од највећих научника у српској и свјетској историји.

Након полагања вијенаца уз Теслину бисту испред улаза у сједиште “Електрокрајине” одржан је пригодан умјетнички програм и дружење иноватора и запослених.

„Наша је дужност да не дозволимо да се његово име икада заборави, а да највише вриједности које симболизује буду путоказ и стална инспирација за садашње и будуће генерације“, речено је у пригодној бесједи.

У кратком музичком програму цитирана је и пјесма Јована Јовановића Змаја, којом је Теслу, дочекао у његовој јединој посјети Београду 1. јуна 1892. године.

Представница “Електрокрајине” и члан Управног одбора Савеза иноватора РС Гордана Лиховић нагласила је да би свијет био незамислив без изума овог великана.

„Улога Савеза иноватора и “Електрокрајине” је, да ради очувања Теслиног лика и дјела, подржава иноваторе и подстиче младе да се баве креативним изражавањем визија и мисли. Начин размишљања, који нам је Тесла показао, сваком младом човјеку отвара пут“, рекла је Лиховићева.

В.д. директора “Електрокрајине” Драган Чавић рекао је да је ово једна од свијетлих традиција предузећа, те да ће наставити да помажу младе у Српској, на којима је будућност, али да у прошлости, нарочито у лику, раду и човјечности Тесле, могу црпити енергију и ентузијазам за будуће успјехе.

Савез иноватора РС је додијелио признања и захвалнице за допринос у иноваторском раду, међу којима и ученицима бањолучке Гимназије, Електротехничке школе из Приједора, Центру средњих школа “Иво Андрић” из Прњавора као и многим другим.