+387 51 247 100 , бесплатна инфо линија 0800 50 116 callcentar@elektrokrajina.com
Izaberite stranicu

Управа „Електрокрајине“ Бања Лука на челу са в.д директором Драганом Чавићем данас је поводом предстојећих празника уручила једнократну новчану помоћ у укупном износу од 10.000 КМ за петоро радника предузећа чије су породице у стању највеће социјалне и здравствене потребе.

Директор Чавић је на пријему за раднике указао да је „Електрокрајина“ у протеклих девет мјесеци значајно унаприједила пословне резултате и смањила нерентабилне трошкове, због чега су, као социјално осјетљиво предузеће, одлучили да дио уштеђених средстава издвоје за потребе најугроженијих радника.

„Раније велике издатке за новогодишњи рекламни материјал, „Електрокрајина“ је ове године смањила за чак 80 одсто. Умјесто расипања новца на скупе поклоне одлучили смо да, поводом наступајућих празника, додјелимо новчану помоћ од по 2.000 КМ за петоро радника које нам је препоручио Синдикат предузећа“, истакао је Чавић.

Он је изразио очекивање да ће овај вид хумане подршке прерасти у традицију предузећа, те да ће се овим примјером руководити и друге јавне и приватне компаније.

Ристо Рогић, предсједик Синдикалне организације „Електрокрајине“, који је присуствовао пријему за раднике, захвалио је Управи предузећа што је имала разумјевање не само за уплату финансијске помоћи најугроженијим радницима, већ и за потребе бањског лијечења запослених и друге видове солидарности.

„Електрокрајина“ је, такође, протеклих дана никољданским пакетићима обрадовала малишане у Бањој Луци која немају властити дом или се игром судбине суочавају са великим животним проблемима. Пакетићи су испоручени малишанима Центра за дјецу са потешкоћама у развоју „Заштити ме“, Дома за дјецу и омладину без родитељског старања „Рада Врањешевић“ и Сигурне куће за жене и дјецу, жртве насиља у породици регије Бања Лука.

„Осмијех на лицима ових малишана за нас је посебан осјећај“, став је колектива и „Електрокрајине“.