+387 51 247 100 , бесплатна инфо линија 0800 50 116 callcentar@elektrokrajina.com
Izaberite stranicu

Обзиром на медијске натписе у којима је пласирано низ дезинформација о пословању и поступању ЗП „Електрокрајина“ а.д. Бања Лука, дужни смо да нашим купцима ел.енергије и цјелокупној јавности укажемо на сљедеће чињенице:

„Електрокрајина“ испоручену електричну енергију купцима обрачунава у складу са одредбама Општих услова за испоруку и снабдијевање електричном енергијом, а све евентуалне појединачне рекламације купаца рјешавамо једноставно и у кратком року.

Позивамо купце електричне енергије да не насједају на овакве дезинформације, већ да се у случају било каквих недоумица и нејасноћа у вези с рачунима за електричну енергију и по другим питањима директно обрате локалној електродистрибуцији или у сједиште „Електрокрајине“ чија су им врата широм отворена.

„Електрокрајина“ се протеклих девет мјесеци бави озбиљним послом реструктурирања предузећа са циљем унапређења рентабилности и ефикасности пословања.

„Електрокрајина“ је ове године предузела мјере на повећању наплате електричне енергије што се огледа у чињеници да су ненаплаћена потраживања за само седам мјесеци, у периоду од 1. марта до 30. септембра 2019. год, смањена за 22 милиона КМ, што је за 11 пута више у односу на цијелу 2018. годину.

Предузеће је у истом седмомјесечном периоду смањило дистрибутивне губитке за 0,8 одсто, а трошкове пословања за 20 одсто у поређењу са истим раздобљем 2018. године.

Раније велике издатке за новогодишњи рекламни материјал, „Електрокрајина“ је ове године смањила за 80 одсто. Умјесто скупоцјених поклона одлучили смо да, поводом наступајућих празника, додјелимо новчану помоћ за пет социјално и здравствено најугроженијих породица наших радника у износима од по 2.000 КМ.

Унапређење пословних резултата и смањење нерентабилних трошкова омогућило је предузећу да од октобра ове године увећа плате теренских радника за 15 одсто, као једну од стимулативних мјера за задржавање дефицитарног кадра.

„Електрокрајина“ и друга електродистрибутивна предузећа у РС се припремају за прелазак на потпуно нову организацију од марта 2020. године. У том процесу са Синдикатом водимо разговоре о смањењу броја запослених по принципу добровољног одласка уз стимулативне отпремнине које ће бити значајно веће од предвиђених Колективним уговором.

Свјесни смо да на одређеним подручјима и даље постоје проблеми са квалитетом електродистрибутивне мреже, али су све мјере које предузимамо у функцији унапређења стања.

Указујемо да се нисмо одлучили да пред Регулаторном комисијом за енергетику РС покренемо поступак за повећање цијене ел.енергије, иако смо за то имали основа из разлога што нам је Државна регулаторна комисија за електричну енергију (ДЕРК) ове године у два наврата повећала накнаде за Независног оператора система (НОС) и „Електропренос БиХ“ што је увећало трошкове „Електрокрајине“ у 2019. за чак шест милиона КМ