+387 51 247 100 , бесплатна инфо линија 0800 50 116 callcentar@elektrokrajina.com
Izaberite stranicu

Обавјештавамо кориснике дистрибутивног система са подручја ЗП „Електрокрајина“ а. д. Бања Лука да ће од 1. јануара 2023. године на снагу ступити нови начин обрачуна цијене електричне енергије за домаћинства по утврђеним опсезима потрошње коју је усвојила Регулаторна комисија за енергетику Републике Српске.

Обзиром на новоуведене различите цијене електричне енергије у односу на опсег потрошње неопходно је прецизно утврдити почетно стање потрошње електричне енергије на мјерним мјестима како би се избјегла потенцијална штета по корисника или дистрибутера.    

Стога позивамо кориснике да овлаштеним радницима „Електрокрајине“ у периоду од 29. децембра 2022. године до 4. јануара 2023. године омогуће несметан приступ мјерним мјестима ради очитања потрошње електричне енергије. 

Уколико су мјерна мјеста закључана или на други начин недоступна за очитање, апелујемо на кориснике да у наведеном периоду сами очитају потрошњу са истих и уз основне податке о мјерном мјесту (EIC код са рачуна или име и презиме са адресом) доставе путем бесплатне инфо линије 0 800 50 116 или на мејл адресу callcentar@elektrokrajina.com. 

Упутство за очитање електронских бројила налази се на интернет страници Предузећа (www.elektrokrajina.com/uputstvo-za-samostalno-ocitanje).

 Уколико корисник система не омогући приступ мјерном мјесту нити достави очитање потрошње, „Електрокрајина“ ће бити принуђена да, у складу са одредбама Општих услова за испоруку и снабдијевање електричном енергијом, испоручену електричну енергију утврди на један од сљедећих начина:

  • на основу потрошње из одговарајућег периода у претходној години,
  • на основу количина уговорених за испоруку у току периода за који је онемогућено очитање, или
  • на основу одобрене прикључне снаге ако се не може примијенити ниједан од претходна два начина.