+387 51 247 100 , бесплатна инфо линија 0800 50 116 callcentar@elektrokrajina.com
Izaberite stranicu

На двојицу теренских радника „Електрокрајине“ – Радна јединица „Електродистрибуција“ Бања Лука данас је приликом обављања редовних радних задатака у Улици Косте Јарића у Бањој Луци извршен напад ватреним оружјем (пиштољем) од стране једног лица.

Радници „Електрокрајине“ приликом напада нису повријеђени, а случај је пријављен Полицијској управи Бања Лука која је ухапсила нападача и код њега пронашла оружје.

Напад се десио у стубишту стамбене зграде када су радници искључили са мреже бројило купца са иницијалима М.Н. због дуга за неплаћену електричну енергију. Радници су прво чули пуцањ, а онда угледали нападача како држи пиштољ уперен у њиховом правцу, након чега су истрчали из зграде.

Нападач је након тога са пиштољем изашао из стамбене зграде и упутио озбиљне пријетње гласно узвикујући да ће „доћи у „Електрично“ и све побити“.

Управа и колектив „Електрокрајине“ најоштрије осуђују брутални напад и угрожавање живота наших радникa, који само обављају свој посао, од којег хране своје породице. Поздрављамо брзу реакцију полиције која је ухапсила нападача, те позивамо надлежне институције да у предстојећем кривичном поступку најоштрије санкционишу дотично лице.

Указујемо да је ријеч о лицу које има укупан дуг за електричну енергију у износу од 6.069,16 КМ од чега се највећи дио дуга (3.126,66 КМ) односи на правоснажну судску пресуду из 2017. године која није наплаћена. Купцу смо 2017. године изашли у сусрет и омогућили да значајан дио од укупног дуга плати у ратама кроз закључени споразум о нагодби путем медијације. Упркос томе, купац није редовно измиривао текући дуг за електричну енергију због чега је и извршено искључење са мреже приликом којег се десио напад.