+387 51 247 100 , бесплатна инфо линија 0800 50 116 callcentar@elektrokrajina.com
Izaberite stranicu

На двојицу радника „Електрокрајине“ – Теренска јединица Нови Град јуче је извршен напад ватреним оружјем приликом њиховог обављања редовних радних задатака у индустријској зони Пољавнице код Новог Града.

Напад особе са иницијалима Б. К. десио се када су наши радници, по стандардном налогу Дирекције за тржишно снабдијевање „Електропривреде РС“, дошли да са мреже искључе бројило пословног објекта дотичног купца због дуга за неплаћену електричну енергију.

Нападач је према радницима уперио оружје дуге цијеви и из непосредне близине испалио један хитац, те ногама шутирајући поломио кутију са радним алатом који су користили наши радници.

Када је по други пут репетирао оружје радници су отрчали у службено возило и истим се удаљили. Одмах су позвали полицију која је дошла на лице мјеста, привела нападача и извршила претрес имовине осумњиченог током којег је пронађено оружје дуге цијеви (војна пушка М-76 са оптичким нишаном) и припадајућом муницијом.

Управа и колектив „Електрокрајине“ најоштрије осуђују брутални напад и угрожавање живота наших радникa, који само обављају свој посао од којег прехрањују породице. Поздрављамо брзу реакцију полиције која је привела нападача, те против њега најавила подношење извјештаја о почињеним кривичним дјелима.

Овим путем позивамо надлежне правосудне институције да у предстојећем кривичном поступку најоштрије санкционишу дотично лице.

Подсјећамо да „Електрокрајина“ од 2021. године послује као оператор дистрибутивног система који поступке искључења и укључења корисника мреже обавља по налогу овлаштеног снабдјевача, односно надлежних дирекција „Електропривреде РС“.


КАБИНЕТ УПРАВЕ