+387 51 247 100 , бесплатна инфо линија 0800 50 116 callcentar@elektrokrajina.com
Izaberite stranicu

Prnjavor, 30.09.2016. godine

“Elektrokrajina“ je, u prisustvu velikog broja zvanica i gostiju, svečano otvorila novoizgrađeni poslovni objekat Radne jedinice Prnjavor.

Zgradu su, svečanim presijecanjem vrpce, otvorili Seka Kuzmanović, direktorica „Elektrokrajine“, Željko Kovačević, v.d. generalnog direktora „Elektroprivrede RS“, i Milenko Savanović, ministar rada i boračko-invalidske zaštite u Vladi RS.

Moderni objekat na tri etaže i više od 660 kvadratnih metara korisne površine, pored prostorija za radnike i arhivu, ima uslužni centar koji će servisirati potrebe 17.800 kupaca sa područja Prnjavora. 

Prva faza investicije koja je realizovana vrijedna je oko 760.000 KM, dok se ukupna investicija sa potpunim opremanjem i spoljnim uređenjem novog objekta, te adaptacijom susjednog objekta za terenske radnike na ovoj lokaciji, predviđa u iznosu od 1,3 miliona KM.

Direktorica „Elektrokrajine“ je u obraćanju gostima kazala da je ovo preduzeće u dosadašnjem dijelu godine realizovalo 70 odsto planiranih investicija u distributivnu mrežu, izržavajući očekivanje da će do kraja godine plan biti izvršen u potpunosti.

Istakla je da je poboljšanje poslovno-finansijskih rezultata preduzeća u proteklom periodu omogućilo realizaciju investicije u Prnjavoru koja je finansirana iz vlastitih sredstava preduzeća.

Kao osnovni razlog gradnje novog poslovnog objekta u Prnjavoru navela je potrebu objedinjavanja svih organizacionih jedinica RJ Prnjavor na jednom mjestu, pogotovo što je postojeći objekat dotrajao i neuslovan za rad i adekvatan prijem kupaca. 

„Još 80-tih godina prošlog vijeka kupljeno je ovo zemljište sa namjenom dislokacije poslovne zgrade i smještaja svih objekata i radnika na jednoj lokaciji. Zato sam ponosna što danas, nakon 30 godina od te ideje, otvaramo moderni objekat „Elektrodistribucije“ Prnjavor“, istakla je Seka Kuzmanović.
{loadposition prnjavor2}
Radost zbog novog objekta nisu krili ni zaposleni u RJ Prnjavor. Rukovodilac Odjeljenja za pravne i opšte poslove Tanja Kozarević kaže da će joj novi poslovni prostor uveliko olakšati rad.

„Ovdje ću pored mira imati i arhivu, te novu opremu, što će doprinijeti da budem efikasnija na poslu“, kazala je Kozarićeva.

V.d. generalnog direktora „Elektroprivrede RS“ Željko Kovačević je čestitao Upravi „Elektrokrajine“ na realizovanoj investiciji, ukazujući da su radnici i kupci u Prnjavoru poslije dugo vremena dobili reprezentativan objekat.

Kovačević je, takođe, naglasio da je „Elektrokrajina“ u svojim poslovnim aktivnostima i planiranim investicijama uvijek imala podršku Matičnog preduzeća u Trebinju, navodeći da će tako biti nastavljeno i u budućem periodu.

Ministar Savanović je rekao da je izgradnja objekta u Prnjavoru pokazatelj dobrog poslovanja i razvojne vizije menadžmenta „Elektrokrajine“, kao i podrške koje to preduzeće ima od strane Vlade RS.

Svečanosti u Prnjavoru prisustvovali su i ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju RS Zlatan Klokić, članovi Nadzornog odbora i Odbora za reviziju „Elektrokrajine“, radnici RJ Prnjavor i predstavnici lokalne zajednice.