+387 51 247 100 , бесплатна инфо линија 0800 50 116 callcentar@elektrokrajina.com
Izaberite stranicu

Čelinac, 29.12.2015. godine

„Elektrokrajina“ je svečano otvorila novoizgrađene objekte Poslovnice preduzeća u Čelincu u koje je preduzeće uložilo više od 500.000 KM vlastitih sredstava.

Moderni objekat Poslovnice Čelinac sa 444 kvadratna metra korisne površine sa pratećim objektom sa garažama i skladištem površine 178 kvadrata, svečano su otvorili Seka Kuzmanović, direktorica „Elektrokrajine“, potpredsjednica Vlade RS Srebrenka Golić, ministar industrije, energetike i rudarstva RS Petar Đokić, i direktorica “Elektroprivrede RS” Branislava Milekić.

Seka Kuzmanović je u obraćanju zvanicama i gostima izjavila da je osnovni razlog izgradnje potpuno novog objekta Poslovnice Čelinac taj što se prethodni objekat, izgrađen još 70-tih godina prošlog vijeka, proteklih godina čak tri puta našao na meti poplava. 

„Zadnji put, u velikim poplavama u maju 2014. godine, objekat je bio potpuno potopljen i kao takav neupotrebljiv za bilo kakve dalje poslovne aktivnosti. Radnici Poslovnice su od tada privremeno dislocirani na dvije privremene lokacije – tehničko osoblje u Vatrogasni dom, a administracija u zgradu Opštinske uprave, gdje su radili proteklih 19 mjeseci“, naglasila je Kuzmanovićeva.

Ona je izjavila da sa potpuno uređenim i opremljenim prostorijama Poslovnice Čelinac ne samo da će se poboljšati uslovi za rad zaposlenih već i omogućiti adekvatan prijem i izlazak u susret potrebama 7.500 kupaca sa ovog područja. 

{loadposition otvaranje celinac}


Investicija je podrazumijevala izgradnju i opremanje objekata sa podizanjem nivoa platoa kako bi se spriječilo eventualno novo plavljenje. Realizacija ove investicije omogućena je poboljšanjem poslovno-finansijskih rezultata „Elektrokrajine“ proteklih nekoliko godina.

Srebrenka Golić je istakla da je „Elektrokrajina“ objekte izgradila u roku, ulažući sopstvena sredstva, na čemu je čestitala rukovodstvu preduzeća na čelu sa direktoricom Sekom Kuzmanović.

Golićeva je istakla da je ovo preduzeće u posljednjem periodu nizalo uspjehe, odnosno stalno radilo na poboljšanju poslovnih i finansijskih rezultata.

„U „Elektrokrajini“ je prisutna tendencija smanjenja distributivnih gubitaka, a povećanja naplate električne energije i obima realizovanih investicija“, naglasila je potpredsjednica Vlade RS.

Resorni ministar Petar Đokić izrazio je zadovoljstvo što je izgrađen objekat koji će bitno unaprijediti rad ove poslovne jedinice preduzeća „Elektrokrajina“.

„Ovaj objekat poklanjamo Republici Srpskoj za njen rođendan koji je 9. januara, a koji ćemo i dalje praznovati bez obzira što postoje oni koji se tome suprotstavljaju“, poručio je Đokić.

On je naveo da se u oblasti energetike neprestano nižu novi rezultati, kako u pogledu izgradnje infrastrukturnih objekata, tako i kada je riječ o pripremama za puštanje u rad novih energetskih objekata kao što je termoelektarana „Stanari“, te hidroelektrana „Dabar“.

Direktorica „Elektroprivrede RS“ kazala je da je ovaj projekat došao kao rezultat zalaganja da se obnovi u poplavama devastirana imovina preduzeća, podsjećajući na ukupne direktne i indirektne štete koje je prirodna katastrofa nanijela trima elektrodistributivnim preduzećima u RS.

Otvaranju poslovnice prisustvovali su i ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS Milenko Savanović, ministar nauke i tehnologije RS Jasmin Komić, rukovodni i nadzorni organi „Elektrokrajine“, načelnik i predsjednik Skupštine opštine Čelinac Momčilo Zeljković i Vidosav Kičić, te mnoge druge zvanice i gosti.