+387 51 247 100 , бесплатна инфо линија 0800 50 116 callcentar@elektrokrajina.com
Izaberite stranicu

„Електрокрајина“ ће идуће године почети са уградњом 25.000 дигиталних бројила са даљинским очитавањем потрошње електричне енергије, најавио је Драган Чавић, в.д. директора овог предузећа.

Чавић је гостујући у централним вијестима АТВ-а казао да ће нова савремена бројила максимализовати поузданост очитања потрошње струје, односно спријечити субјективни утицај људског фактора и грешака у очитању.

„Са постојећим дигиталним бројилима и са нових 25.000, „Електрокрајина“ ће укупан број мјерних уређаја са могућношћу даљинског очитавања и искључења повећати на 50.000 до 55.000, чиме ће 20 одсто потрошача имати савремено бројило“, истакао је Чавић додајући да је дугорочни план предузећа потпуна дигитализација управљања потрошњом.

Како је напоменуо, набавка и инсталација дигиталних бројила је дио инвестиционог пројекта модернизације мреже који „Електрокрајина“ реализује из кредита Европске банке за обнову и развој.

Прва фаза вишегодишег пројекта започела је 2019. године реконструкцијом електродистрибутивне мреже са којом ће више десетина хиљада потрошача из свих радних једница „Електрокрајине“ добити далеко квалитетније снабдијевање електричном енергијом.

Ову информацију и друга актуелна питања о пословању „Електрокрајине“ можете погледати у приложеном видео прилогу АТВ-а.