+387 51 247 100 , бесплатна инфо линија 0800 50 116 callcentar@elektrokrajina.com
Izaberite stranicu

„Електрокрајина“ је на подручју града Бања Лука започела велики пројекат реконструкције и модернизације електродистрибутивне мреже вриједан више од 2,5 милиона КМ.

Пројекат у првој фази подразумјева подизање нових бетонских стубова и проводника на четири далеководна правца и 39 нисконапонских трафо-подручја са чиме ће више хиљада купаца у Бањалуци добити далеко квалитетније снабдијевање електричном енергијом.

До сада су подигнути нови бетонски стубови на три нисконапонска трафо-подручја у Мјесној заједници Дебељаци, а тренутно се приводе крају радови на шест трафо-подручја у МЗ Пријечани, након чега ће услиједити каблирање мреже.

Након Пријечана, слиједи реконструкција нисконапонске мреже у МЗ Чесма (пет трафо-подручја) и МЗ Мађир (два трафо-подручја).

„Електрокрајина“ је реализацију овог пројекта који се финансира кредитом Европске банке за обнову и развој (EBRD) у износу од 15 милиона евра започела у 2019. години на подручју осам радних јединица и то Градишке, Прњавора, Мркоњић Града, Шипова, Приједора, Новог Града, Лакташа и Српца.

Радови су се ове године проширили на Козарску Дубицу и Бању Луку, а ускоро ће почети и на подручју преостале радне јединице Челинац која дистрибутивно покрива и општине Котор Варош и Кнежево.

У другој фази пројекта радиће се на измјештању мјерних мјеста из објеката потрошње и уградњи бројила са даљинским очитавањем потрошње електричне енергије што ће довести до пузданијег и економичнијег обрачуна потрошње и значајног смањења дистрибутивних губитака „Електрокрајине“.