+387 51 247 100 , бесплатна инфо линија 0800 50 116 callcentar@elektrokrajina.com
Izaberite stranicu

ЗП „Електрокрајина“ а.д. Бања Лука позива све купце електричне енергије на измирење свих доспјелих обавеза за утрошену електричну енергију, јер ћемо, у супротном, бити принуђени на предузимање свих законских мјера и механизама наплате.

Према нашим евиденцијама, 95% купаца електричне енергије уредно и редовно измирује своје обавезе, што је посебно карактеристично за купце из категорије пензионера, док је код 5% купаца евидентно неплаћање или кашњење у плаћању у дужем временском периоду.

„Електрокрајина“ ће од понедјељка, 20.05.2019. године, започети са системском примјеном нулте толеранције према свих дужницима.

Рестриктивне мјере ће се првенствено примјењивати према купцима којима је у протеклом периоду омогућено плаћање у ратама по основу закључених репрограма и нагодби путем медијације, те купаца против којих постоје извршне судске пресуде или са којима су склопљена судска и вансудска поравнања.

Примјена наведених мјера биће свеобухватна и досљедна. Изузетак могу представљати искључиво купци у доказивим изразито тешким социјалним случајевима, а чији ће се захтјеви појединачно разматрати на нивоу Предузећа.

Упозоравамо да ће сви купци који након искључења буду подносили захтјеве за поновно прикључење на мрежу, за исто морати измирити све доспјеле обавезе за електричну енергију и платити накнаду за поновно прикључење.

Поред наведеног, „Електрокрајина“ ће, у сарадњи са полицијом и Тужилаштвом, интензивирати контроле на откривању крађе електричне енергије, те пред надлежним органима инсистирати на санционисању починилаца у складу са одредбама Кривичног законика Републике Српске.

Подсјећамо да су чланом 225. Кривичног законика РС приписане оштре казне за крађу електричне енергије и то казна затвора у трајању од шест мјесеци до осам година и новчана казна.