+387 51 247 100 , бесплатна инфо линија 0800 50 116 callcentar@elektrokrajina.com
Izaberite stranicu

„Електрокрајина“ је у 2019. години наставила са позитивним пословним резултатима, те је за првих шест мјесеци остварила нето профит изнад милион КМ, речено на обиљежавању крсне славе предузећа Светог пророка Илије – Илиндан.

Драган Чавић, в.д. директора, је на прослави крсне славе предузећа у Челинцу, казао да највеће електродистрибутивно предузеће у Републици Српској у посљедње вријеме улаже додатне напоре на повећању прихода и смањењу трошкова како би ниво пословања подигли на виши ниво.

Говорећи о инвестиционим активностима Чавић је рекао да ће подручјима радних јединица Приједор, Лакташи и Мркоњић Град до краја октобра бити окончан раније започети пројекат реконструкције средњенапонске и нисконапонске мреже са увођењем даљинског очитавања потрошње електричне енергије.

„Истовремено крећемо у реализацију обимне реконструкције мреже на подручју свих крајишких општина који финансирамо из кредитних средстава Европске банке за обнову и развој“, истакао је Чавић.

Најавио је да ће предузеће у наредном периоду активности усмјерити на побошању квалитета испоруке електричне енергије и смањења дистрибутивних губитака. Предузеће је, како указује, прошле године кроз дистрибутивне губитке изгубило 30 милиона КМ, од чега двије трећине чини крађа електричне енергије, а тек једну трећину технички губици на мрежи.

„Чинићемо све да то смањимо на најнижи могући ниво и приближимо се стандардима које је прописала Регулаторна комисија за енергетику РС“, истакао је Чавић.

Крсној слави присуствовао је и извршни директор за економско-финансијска питања „Електропривреде РС“ Дарко Милуновић, који је и предсједник Надзорног одбора „Електрокрајине“.
Милуновић је у обраћању медијима указао на значај „Електрокрајине“ у електроенергетском систему РС наводећи да покрива више од 40 одсто територије Српске и запошљава петину укупне радне снаге Холдинга.

„Ново руководство „Електрокрајине“ на челу са Драганом Чавићем донијело је нову енергију и елан, има потпуну подршку Управе Матичног предузећа, што за посљедицу има добар финансијски резултат. Предузеће је смањило дистрибутивне губитке у највећим срединама, као и обавезе према добављачима“, рекао је Милуновић.

Момчило Зељковић, начелник општине Челинац, честитао је славу руководству и радницима и рекао да је „Електрокрајина“ важно предузеће за Српску и ту општину.
„Свих протеклих година имамо коректну сарадњу која ће бити настављена. У посљедње двије године су интензивирани радови на санацији електродистрибутивне мреже, што је за похвалу“, казао је Зељковић.

Славски обред је служило свештенство Српске православне цркве из Челинца у присуству више од 300 руководилаца и радника  „Електрокрајине“ и гостију. Славској свечаности присуствовао је министар привреде и предузетништва у Влади РС Вјекослав Петричевић, као и многобројне званице из јавног и друштвеног живота.