+387 51 247 100 , бесплатна инфо линија 0800 50 116 callcentar@elektrokrajina.com
Izaberite stranicu

Banja Luka, 29.05.2017. godine

„Elektrokrajina“ je u prvom tromjesečju ove godine nastavila kontinuitet unapređenja poslovnih i finansijskih rezultata, koji se ogledaju u značajnom povećanju prihoda i profita kroz dodatno smanjenje distributivnih gubitaka i očuvanje visokog nivoa naplate električne energije.

U prvom kvartalu su ostvareni ukupni prihodi u iznosu od 66,9 miliona KM što je za 10 odsto više u odnosu na isti period prošle godine, dok je neto dobit porasla za 57 odsto, na 5,45 miliona KM.

Elektrokrajina1

Direktorica Seka Kuzmanović je kao jedan od ključnih faktora poboljšanja kvartalnih finansijskih rezultata apostrofirala smanjenje distributivnih gubitaka za 0,5 procentnih poena, odnosno na 18 odsto, što je najniži nivo za ovaj dio sezone u posljednjih 25 godina.

„Distributivne gubitke duži niz godina godinama smanjujemo namjenskih investicijama u rekonstrukciju distributivne mreže, sa fokusom na izmještanje mjernih mjesta i uvođenje daljinskog očitavanja potrošnje električne energije, kao i stalnim mjerama na kontroli i suzbijanju neovlaštene potrošnje“, izjavila je Seka Kuzmanović.

„Elektrokrajina“ je u prva tri mjeseca 2017. godine realizovala investicije u iznosu većem od četiri miliona KM, prvenstveno u izgradnju i sanaciju 64,6 kilometara distributivne mreže i 23 trafo-stanice.

Što se tiče neovlaštene potrošnje električne energije, zaključno sa krajem marta otkrivena su 137 takva slučaja sa fakturisanim iznosom od 253.424 KM.

„Borba protiv neovlaštene potrošnje ostaje jedan od naših najvažnijih zadataka i u narednom periodu. Tu negativnu pojavu nastojimo suzbiti planskim kontrolama i provođenjem svih raspoloživih zakonskim mjera i mehanizama“, kazala je Seka Kuzmanović.

Rodoljub Topić, izvršni direktor za finansijske poslove, ističe da preduzeće dosljednom primjenom mjera održava visok nivo naplate električne energije koji prelazi 100 odsto uključujući naplatu potraživanja po osnovu sklopljenih reprograma i sporazuma o nagodbi putem medijacije.

„U tom cilju smo u prva tri mjeseca izvršili 2.500 isključenja neplatiša, posebno vodeći računa o ažurnoj naplati tekuće potrošnje kod kupaca sa kojima je u prethodnom periodu zaključivano sudsko ili vansudsko poravnanje, jer smatramo nedopustivim da ti kupci ponovo ulaze u dug“, naglasio je Topić.