+387 51 247 100 , бесплатна инфо линија 0800 50 116 callcentar@elektrokrajina.com
Izaberite stranicu

Banja Luka, 22.12.2017. godine

Uprava „Elektrokrajine“ je povodom završetka poslovne 2017. godine upriličila tradicionalni Novogodišnji prijem za rukovodne i nadzorne organe, poslovne partnere i medije koji prate naše poslovne aktivnosti.

Direktorica Seka Kuzmanović je u obraćanju kolegama i gostima ukazala da „Elektrokrajina“ ovu godinu završava sa poboljšanjem poslovnih parametara, što se ogleda kroz nastavak smanjenja distributivnih gubitaka i očuvanje visokog nivoa naplate električne energije.

Što se tiče finansijskih rezultata, direktorica je izrazila očekivanje da će preduzeće 2017. godinu završiti sa ukupnim prihodima i neto dobiti većim nego u prethodnoj godini.

Naglasila je da „Elektrokrajina“ najveću pažnju posvećuje zadovoljenju potreba kupaca što potvrđuje stalnim investicijama, prije svega u sanaciju i izgradnju distributivne mreže, za šta je u prva tri kvartala izdvojeno više od 12 miliona KM.

Kada je riječ o planovima preduzeća u 2018. godini, istakla je organizacionu promjenu kroz formiranje nove dvije radne jedinice – Čelinac i Šipovo, koje su do sada poslovale kao poslovnice u okviru većih elektrodistribucija – Banje Luke i Mrkonjić Grada.

„Vjerujemo da će ova reorganizacija omogućiti efikasnije poslovanje preduzeća kako na području novih radnih jedinica tako i na prostoru elektrodistribucije iz kojih su izdvojene“, kazala je Seka Kuzmanović.

DSC 6880

Druga novost se tiče početka trogodišnjeg investicionog ciklusa koji je ugovoren sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD), a odnosi se na modernizaciju distributivne mreže i instalaciju još 30.000 pametnih brojila, što će značajno unaprijediti uslugu prema kupcima, kao i poslovne rezultate preduzeća.

Direktorica Seka Kuzmanović je, u ime Uprave i kolektiva „Elektrokrajine“, svim prisutnima zaželjela srećnu Novu godinu i predstojeće praznike, izražavajući uvjerenje da će i u 2018. nastaviti uspješnu saradnju.