+387 51 247 100 , бесплатна инфо линија 0800 50 116 callcentar@elektrokrajina.com
Izaberite stranicu

Banja Luka, 19.04.2017. godine

„Elektrokrajina“ i „Pošte Srpske“ su danas u Banjoj Luci svečano promovisali poštansku marku sa motivima jubilarnih 70 godina rada i postojanja „Elektrokrajine“.

Seka Kuzmanović, direktorica „Elektrokrajine“, se tim povodom zahvalila Upravi „Pošta Srpske“ što su razumjeli značaj jubileja koji obilježavamo u 2017. godini i izašli nam u susret izdanjem posebne poštanske marke.

Posebnu zahvalnost je izrazila autorima dizajna poštanske marke i vizuelnog identiteta jubileja, Jeleni Grubor i Vladimiru Klepiću sa Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci, kao i prof. dr Luki Kecmanu, prorektoru Univerziteta, koji je podržao ovaj projekat. 

Podsjetila je na put „Elektrokrajine“ od osnivanja 22. aprila 1947. godine pod imenom „Električno preduzeće“ Banjaluka, pa sve do današnjih dana kada je izraslo u najveće elektrodistributivno preduzeće u Republici Srpskoj.

{loadposition marka}

Seka Kuzmanović je naglasila da se preduzeće razvija u moderan poslovni sistem, usmjeren prema razvoju distributivne mreže i zadovoljenju potreba kupaca električne energije, te unapređenju poslovnih i finansijskih rezultata.

„Elektrokrajina proteklih 10 godina ostvaruje pozitivan finansijski rezultat, održava visok stepen naplate električne energije, te konstantno smanjuje distributivne gubitke koji su u 2016. sniženi na najniži poslijeratni nivo od 13%“, kazala je Seka Kuzmanović.

Jasminka Krivokuća, direktorica „Pošta Srpske“, je istakla da to preduzeće redovno prati jubileje koji se odnose na istorijske, sportske, kulturne i druge događaje, pa da su tako prepoznali i značaj jubileja „Elektrokrajine“.

„Poštanske marke su najbolji ambasador Republike Srpske i predstavljaju trajnu vrijednost“, ocijenila je Krivokuća.

Tiraž poštanske marke, u apoenima od 0,90 KM, je 10.000 komada. Izdanje prati i prigodan „koverat prvog dana“ u tiražu od 300 komada.

Promociji poštanske marke prisustvovali su članove Uprave „Elektrokrajine“, predstavnici „Pošta Srpske“, zatim, Luka Kecman, prorektor Univerziteta u Banjoj Luci i autori dizajna poštanske marke i vizuelnog identiteta jubileja sa Akademije umjetnosti.