+387 51 247 100 , бесплатна инфо линија 0800 50 116 callcentar@elektrokrajina.com
Izaberite stranicu

Banja Luka, 09.03.2015. godine

ZP „Elektrokrajina“ a.d. Banja Luka je i u 2015. godini nastavila sa investicijama u obnovu radne mehanizacije preduzeća kroz realizaciju nabavke 21 vozila ukupne vrijednosti od oko 1,3 miliona KM.

Radnim jedinicama „Elektrokrajine“ danas su u skladu sa iskazanim potrebama i prioritetima, raspodjeljena nova vozila: po jedan traktor „John Deere“ i veliki kamion „Iveco Trakker“ sa dizalicom i prikolicom, po dva „Iveco Daily“ teretna vozila sa korpama i dva manja kamiona sa dizalicama i poluprikolicama, te 15 putničkih vozila „Hyundai“.

Svečanom uručenju ključeva novih vozila prisustvovali su Uprava i Nadzorni odbor, predsjednik Odbora za reviziju, direktor Odjeljenja interne revizije, rukovodioci radnih jedinica i predsjednik Sindikata radnika „Elektrokrajine“.

Zadnjom nabavkom je zaokružen najveći investicioni ciklus u obnovu i modernizaciju voznog parka i radne mehanizacije u višedecenijskoj istoriji „Elektrokrajine“, a koji je započet tokom prošle godine u kojoj su kupljena 62 nova vozila u vrijednosti od 3,34 miliona KM.

Dvije trećine ukupne investicije je finansirano iz vlastitih sredstava preduzeća, a jedna trećina iz kreditnih sredstava.

„Ova značajna investicija je realizovana iz potrebe stvaranja uslova za efikasnije i ekonomičnije poslovanje preduzeća, te u cilju poboljšanja bezbjednosti i uslova za rad zaposlenih. Nabavkom novih radnih mašina zamijenićemo dotrajala vozila čija je prosječna starost oko 30 godina, sa čime im je odavno istekao radni vijek“, izjavila je Seka Kuzmanović, direktor „Elektrokrajine“.