+387 51 247 100 , бесплатна инфо линија 0800 50 116 callcentar@elektrokrajina.com
Izaberite stranicu

Управа ЗП „Електрокрајина“ а.д. Бања Лука на челу са директором Драганом Чавићем примила је 30. 3. 2023. године Управу МХ „Електропривреда Републике Српске“ – Матично предузеће а.д. Требиње у радну посјету, коју је предводио генерални директор Лука Петровић.

Теме састанка били су планови пословања МХ „Електропривреда РС“ (ЕРС) и „Електрокрајине“ за 2023. годину, те анализа стања и пословних активности зависних предузећа у оквиру овог система.

На састанку је констатовано да су сва зависна предузећа у оквиру МХ ЕРС остварила у 2022. години позитивне пословне резултате, те је указано на кључне активности на реализацији планова за 2023. годину.

Генерални директор ЕРС Лука Петровић упознао је присутне са активностима које се проводе у оквиру шест актуелних пројеката изградње енергетских објеката из обновљивих извора. Реализацијом ових пројеката производни биланс ЕРС биће повећан за 30 одсто.

Петровић је, такође, дао осврт на стање на регионалном и домаћем тржишту електричне енергије и нагласио позитивну позицију ЕРС у тим процесима.

Оцијенио је да је Управа „Електрокрајине“ са директором Драганом Чавићем у протеклом периоду спровела многе позитивне активности и имала домаћински приступ у уређењу стања у овом предузећу, због чега и даље има његову подршку.

sastanak Uprave Elektroprivrede Republike Srpske i Uprave „Elektrokrajine“

Директор „Електрокрајине“ нагласио је да је ово предузеће, упркос многим изазовима, у протекле двије године успјело остварити позитиван пословни резултат, као посљедицу провођења мјера финансијске консолидације и смањења непродуктивних расхода.

Учесници састанка су се сагласили о потреби свеобухватне реконструкције и модернизације дистрибутивне мреже са циљем додатног унапређења квалитета испоруке електричне енергије и увођења свих корисника у систем даљинског управљања.